hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Avatar 2 se va filma in cel mai adanc loc de pe Terra

Avatar 2 se va filma in cel mai adanc loc de pe Terra

calendar_month 20 Sep 2010, 17:01
Daca ati crezut ca Avatar a fost cel mai ambitios proiect din punct de vedere tehnic pe care si-l putea propune James Cameron si ca mai mult de atat nu se poate, iata ca regizorul vine sa ne contrazica.

Pentru a filma continuarea peliculei Avatar, pe care ne-a promis-o inca de la inceput, James Cameron va face o calatorie la peste 10.000 de metri adancime, in Groapa Marianelor, cel mai adanc loc de pe Terra.

Excentricul regizor a angajat o echipa de ingineri australieni pentru a proiecta si construi un submarin capabil sa-l duca aproape de cel mai adanc punct de pe Pamant, la aproximativ 11.000 de metri sub nivelul marii, pentru a filma mai multe cadre 3D care vor fi incluse in varianta finala a filmului Avatar 2.

Desi, momentan, nu se cunosc prea multe detalii despre continuarea Avatar, este cunoscut faptul ca planurile lui Cameron se axeaza in mare parte pe explorarea mediilor subacvatice ale Pandorei.

Filmul Avatar 2 este programat sa apara abia in anul 2014.

Odata cu realizarea de a explora Groapa Marianelor, Cameron ar putea castiga din start un premiu de mare amploare in valoare de 10 milioane de dolari.

X-Prize este o recompensa oferita celor care fac cercetari si explorari, dar care dispun de finantare privata. In trecut, acest premiu a fost oferit unei organizatii independente care a creat si lansat o nava spatiala in atmosfera Pamantului. Acum, premiul ar putea merge catre echipa lui Cameron, prima organizatie privata care va explora adancul-adancurilor Oceanului.

Sursa: Mashable 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?