hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Apple pregateste noua lovitura: filme din cloud

Apple pregateste noua lovitura: filme din cloud

calendar_month 14 Oct 2011, 13:39
Apple pregateste urmatoare lovitura pentru concurenta: va lansa in curand serviciul de filme prin cloud, scrie Los Angeles Times.
Reprezentantii companiei americane s-au intalnit cu mai multi oficiali ai marilor studiouri de film de la Hollywood pentru a finaliza parteneriatele prin care Apple va putea vinde, via iTunes, utilizatorilor de iPhone, iPod si iPad, productiile, afirma surse citate de publicatia de peste ocean.
Serviciul de filme in cloud va fi lansat la sfarsitul acestui an sau, cel mai tarziu, la inceputul lui 2012. Apple mizeaza pentru obtinerea de continut pe joint venture-ul hollywoodian denumit Ultraviolet din care fac parte toate studiourile de film importante, mai putin Disney. Odata cu lansarea serviciului Apple, clientii care cumpara DVD-uri sau discuri Blu-ray cu diverse filme, vor avea si acces neconditionat la descarcarea versiunilor digitate ale titlurilor din cloud.
Apple incearca acum sa profite de pe urma vanzarilor destul de reduse ale studiourilor de film care sunt in cautare de solutii pentru impulsionarea industriei. Vanzarile online de filme au stagnat in acest an la valoarea de 231 milioane de dolari.
 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?