Project Morpheus, realitate virtuala pentru Playstation 4

de Bogdan Constantinescu | 19 martie 2014

Realitatea virtuala pare in clipa de fata un concept desprins din seria Matrix, cel putin pentru home user, dar lucrurile nu vor mai sta pentru multa vreme asa.

Zvonurile pe care le-am tot auzit au fost confirmate si putem spune ca Sony lucreaza la hardware-ul care sa aduca acest lucru pe Playstation 4. Iar denumirea este cum nu se poate mai inspirata: Proiectul Morpheus. Va fi vorba, practic, de o casca alcatuita din doua parti distincte: un display si ceea ce pare a fi un senzor de miscare. Shuhei Yoshida, de la Worldwide Studios, a declarat ca prototipul nu se va reflecta in totalitate in varianta finala a ceea ce-si imagineaza Sony, dar ca acesta este incununarea a 3 ani de munca.

Castile sunt dotate cu un singur cablu de aproximativ 5m si dispun, aparent, de o iesire HDMI si una USB. Ele includ un display de 1080p. Cand vine vorba de sunet, Sony a anuntat ca acesta va fi cu adevarat spatial, ceea ce nu este de mirare pentru ca o astfel de experienta trebuie sa fie completa.

Richard Marks, inginer la Playstation, a anuntat ca Project Morpheus va avea nevoie de un ecran de rezolutie si calitate inalta, ceea ce nu a considerat sa fie o problema, de un sistem de sunet extraordinar (pare-se ca acest lucru este deja rezolvat) si de un control extraordinar, capitol la care Sony ar fi ales DualShocks si Move.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Sony PS4 Playstation 4 Project Morpheus realitate virtuala sonu ps4 casca VR sony PS4
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google