PlayStation Vita ajunge in Europa la anul

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 19 august 2011

Decizia privind apropiata lansare a mini-consolei PlayStation Vita de la Sony pare sa sufere o amanare semnificativa, in ciuda previziunilor grupului. In planul initial, lansarea era programata pentru sarbatorile de iarna. Acum, lansarea a fost amanata pentru anul urmator, potrivit webnews.it.

Potrivit declaratiilor lui Kazuo Hirai, cel ce se afla la carma Sony, PS Vita va fi lansata doar in Japonia inainte de sarbatori. Pe celelalte piete mari, Europa si SUA, consola va fi disponibila abia de anul viitor.

„Necesitatea de a insoti lansarea pe piata europeana a noului handheld cu un numar semnificativ de video-jocuri compatibile, impune amanarea extinderii comercializarii in afara Japoniei”, a precizat Hirai, fara sa mentioneze insa si o data aproximativa pentru aceasta actiune.

„Dincolo era mai ieftin!”

Ramane stabilit insa pretul de 259 de euro, pe care Sony a decis sa-l mentina. Prin comparatie, rivalul Nintendo a redus pretul mini-consolei 3DS - principalul concurent al PlayStation Vita – la 169 euro.

O explicatie posibila pentru pretul ridicat ar fi perioada mai dificila prin care trece gigantul Sony. Mai intai, rezultatele financiare pentru al doilea trimestru indica o pierdere de circa 200 milioane de dolari. In al doilea rand, stirbirea imaginii ca urmare a atacului unor hackeri asupra datelor personale aflate in PlayStation Network. In al treilea rand, cadrul general al economiei japoneze pe fondul cutremurului din primavara.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google