PlayStation Move sau Xbox 360 Kinect?

de Eugen Porojan | 18 august 2011

Odata ce epoca Wii s-a incheiat, dominatia pe piata consolelor de jocuri interactive se da intre PlayStation Move si Xbox 360 Kinect. Care dintre ele are avantajul?

Dotate cu camere video pentru captarea luminii, diferenta dinte PlayStation Move si Xbox 360 Kinect sta in modul in care controller-ul fizic a fost imbunatatit, respectiv eliminat complet.

Design si instalare
La design, avantajul pare a fi de partea lui Xbox 360 Kinect, care se instaleaza simplu langa televizor si nu ocupa prea mult spatiu. PlayStation Move necesita si el o camera video, PlayStation Eye, care citeste miscarile sferei colorate atasate controllerului.

Instalarea Kinect poate dura mai mult de 10 minute pentru stabilirea tuturor detaliilor si pentru crearea contului, insa PlayStation Move poate necesita setari diferite pentru jocuri diferite. Ambele sisteme au randament scazut atunci cand sunt folosite intr-o camera luminata puternic natural.

Interfata si jocuri
Xbox 360 Kinect ofera o interfata unica, prin care poti juca si modifica orice meniu doar prin miscarile mainilor. Avantajul PlayStation Move fata de Nintendo Wii tine de imbunatatirile aduse jocurilor de tip "shooter".

La capitolul jocuri, Xbox 360 Kinect ofera o selectie mai mare de jocuri create special pentru consola, printre care Kinectimals si Kinect Adventure. Jocul care profita insa la maxim de avantajele platformei este Dance Central.

Killshot 3 este cel mai reusit joc pentru PlayStation Move, dar alte jocuri care au fost doar updatate pentru a putea rula pe noul model de consola.

Tehnologia revolutionara a lui Xbox 360 Kinect si selectia mai mare de jocuri sunt motivele pentru care ar iesi castigator in competitia de pe aceasta piata. PlayStation Move se mentine insa in top ca urmare a jocurilor complexe, cautate de gamerii adulti, cu decizie de cumparare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google