Noua versiune de Halo, un omagiu adus jocului din 2001

de Dinu Boboc | 8 iunie 2011

Noua versiune a jocului Halo are un cadou pentru nostalgici: un buton care face trecerea, in orice moment, de la grafica variantei noi la cea a variantei vechi, din 2001.

«Acesta este cadoul nostru pentru fanii seriei«, a declarat unul dintre oficialii 343 Industries, compania care a dezvoltat softul.

Halo: Combat Evolved Anniversary a fost prezentat la E3 2011 (Electronic Entertainment Expo), eveniment dedicat jocurilor video. Titlul va fi lansat pe piata pe 15 noiembrie, pentru Xbox 360, si va costa in jur de 40 de dolari. Softul ruleaza doua coduri grafice in acelasi timp, fapt ce permite userilor sa faca oricand trecerea de la grafica noua la cea veche.

Si asta pentru ca, potrivit developerilor, este foarte important ca jucatorii sa simta actuala versiune la fel ca pe cea veche, dar avand la dispozitie grafica moderna.
Diferenta intre grafica moderna si veche este izbitoare si arata clar cat de mult a evoluat industria jocurilor in ultimii zece ani.

Nu doar grafica a fost updatata in noua versiune. Sistemul de terminale, modul text prin care jocul exploreaza povestea universului jocului, a fost imbunatatit. Terminalele sunt acum mult mai usor de gasit, si beneficiaza de un mod stilizat si grafic de a spune povestea. In plus, se explica totodata cum a ajuns acolo personajul Guilty Spark. „Asta nu este doar o arma, este casa mea”, ii spune Spark jucatorului, descriind structura Halo.

Grafica folosita in segmentele care cuprind terminalele cu povesti seamana cu cea din revistele cu benzi desenate, iar linia povestii este foarte bine inchegata. Daca esti un fan patimas al seriei Halo, va fi un deliciu sa joci campania originala si sa observi cum a evoluat grafica de-a lungul timpului.

Jocul va avea si sapte harti clasice pentru modul multiplayer, dar acestea vor rula cu motorul Reach. De fapt, jocul va avea un cod care va permite userilor sa descarce harti si sa le adauge la lista de harti. Intrebati daca ar putea fi posibila utilizarea armelor originale si stilul de joc initial pe aceste harti de multiplayer, producatorii jocului au zambit. „Vrem sa respectam jocul original si sunt multe moduri in care vrem sa facem asta”, a afirmat acestia. In plus, oficialii companiei au promis ca vor fi date publicitatii mai multe detalii la o data ulterioara.

Halo: Combat Evolved arata si se simte foarte diferit in comparatie cu jocurile moderne. Primul Halo, aparut in 2001, era foarte diferit de jocurile din perioada respectiva, si acest aer de „altfel” se pastreaza si la editia aniversara. Magnum-ul era o arma foarte puternica in varianta originala, iar acum fanii vor putea simti din nou acel feeling de putere matrasind hoarde intregi de inamici.

Povestea din spatele Halo va fi explorata intr-un mod inedit prin intermediul terminalelor, iar modul in care se poate schimba grafica este un alt omagiu adus versiunii originale. Daca nu ti-a placut Halo pana acum, in mod sigur nu-ti va placea nici de acum incolo. Insa, pentru fanii variantei originale, va fi un deliciu sa arunce o privire in trecut.

Microsoft, care detine franciza, va incerca cu siguranta sa scoata un profit cat mai mare, dar oamenii care au dezvoltat aceasta varianta dau dovada de un mare respect pentru jocul pe care incearca sa-l resusciteze. Da, este o privire aruncata inapoi, catre 2001, dar asta poate un lucru foarte tonic uneori. Mai ales cand poti juca cu un prieten in modul co-op, prin Xbox Live.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google