Hattrick! Te-ai gandit sa fii proprietarul unui club de fotbal?

de Cristian David-Matei | 11 aprilie 2013

Te-ai gandit sa fii proprietarul unui club de fotbal? Hattrick te ajuta sa-ti dezvolti abilitatile de conducere necesare, iti ofera instrumente adecvate si posibilitate de a fi proprietarul unui club virtual.

Hattrick este un joc de management de fotbal pentru browser, dezvoltat de compania suedeza Hattrick Limited. In acest moment, include 52 de versiuni de limba si 128 de tari, fiecare cu propriul sistem de ligi. Sistemul de ligi este format din mai multe divizii, fiecare cu cate 8 echipe. Fiecare sezon are 14 meciuri, iar la sfarsitul sezonului primele echipe promoveaza si ultimele retrogradeaza (in diviziile superioare se joaca si meciuri de baraj).

Un minus al sistemului il reprezinta modul in care sunt administrate echipele abandonate (care raman fara proprietar). Acestea nu sunt eliminate automat din diviziile lor, ci raman un fel fantome si de obicei retrogradeaza sezon dupa sezon.

Aceste echipe dezechilibreaza ligile in care sunt, deoarece sunt invinse de aproape toate echipele impotriva carora joaca. Dezechilibrul este cu atat mai mare cand echipele bune sunt abandonate. De exemplu, dupa 4 sau 10 meciuri, este abandonata echipa de pe locul 3. Pentru ca avusese rezultate bune cu echipele cu care jucase deja, echipele cu care urmeaza sa joace sunt avantajate.

Ca nou proprietar, primesti echipa intr-o divizie inferioara din tara ta. Ai mai multe posibilitati de administrare: resursele financiare, pregatirea jucatorilor, tacticile de joc, transferurile, stadionul.

Sezoanele cuprind 3 tipuri de meciuri: liga, cupa si amical. Acestea se joaca la ore fixe in functie de divizie si tara. Ca la orice joc de management de fotbal, desfasurarea meciurilor este pasiva, iar in Hattrick informatiile despre joc sunt putine si sub forma de text.

O imbunatatire a modului de administrare si vizualizare a meciurilor ar creste experienta de joc si gradul de satisfactie al jucatorilor. Desfasurarea si rezultatul meciurilor sunt influentate de terenul pe care se joaca (acasa sau in deplasare), stilul de joc, vreme si aptitudinile jucatorilor.

Sistemul de simulare a meciurilor ar trebui si el imbunatatit pentru a deveni mai realist. De multe ori, meciurile seamana mai degraba cu drame, comedii sau jocuri de noroc. De exemplu, aceleasi echipe care joaca in aceleasi conditii pot obtine un rezultat de 9-0 sau 1-2, sunt frecvente revenirile de la 0-3 la 4-3, fundasii devin golgheteri sau atacantii dau autogoluri.

Hattrick are o comunitate foarte activa care ajuta foarte mult la dezvoltarea jocului. Exista numeroase forum-uri si site-uri pe care se discuta modul in care functioneaza jocul, diverse tactici si opinii.

De asemenea, amploarea jocului si a comunitatii este evidentiata si de uneltele care ii ajuta pe proprietarii de cluburi din Hattrick. Acestea variaza de la aplicatii care organizeaza si arhiveaza datele despre echipa pana la cele care calculeaza sansele pe care le are echipa ta in meci.

Hattrick este un joc de referinta in mediul online. A obtinut numeroase premii si a fost evaluat in studii academice ca model de afacere si ca sistem de statistici.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hattrick online manager fotbal online free online football manager
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google