Germania ridica interdictia pentru jocul Doom dupa 17 ani

de Radu Eftimie | 1 septembrie 2011

Germania a decis sa ridice interdictia de comercializare asupra jocului Doom dupa mai bine de 17 ani in care celebrul joc a fost interzis, potrivit BBC.

Jocul, care a devenit dupa atatia ani un clasic al genului, a fost interzis in Germania din cauza continutului violent si abundentei de scene considerate capabile sa le fac rau tinerilor. Penibil de-a dreptul este faptul ca jocul a fost vandut totusi in Germania, insa numai in magazinele dedicate adultilor, alaturi de materiale pornografice.

Germania ridica interdictia pentru jocul Doom dupa 17 ani

 

Cum au ajuns dupa 17 ani autoritatile germane la concluzia ca jocul nu mai poate afecta tinerii? Germanii spun ca jocul a devenit neinteresant pentru tinerii de acum. In plus, jocul in format original era pentru DOS, sistem ce nu mai este utilizat astazi, iar pentru rularea lui sunt necesare aplicatii ce permit programelor de DOS sa ruleze. De asemenea, grafica este deja cu mult sub grafica jocurilor actuale.

Oricum, trebuie precizat faptul ca in "catalogul" care interzice comercializarea anumitor produse in Germania inca se afla (si se va mai afla) o versiune a Doom in care au fost folosite mai multe simboluri naziste.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google