Consola PSP, modata software in doar 10 minute

de Mina Hutterer | 4 august 2009

Hackerii au reusit sa depaseasca toate obstacolele, inclusiv cele hardware, pregatite de Sony impotriva modarii consolei PSP, iar acum nu mai este nevoie nici macar de faimoasa baterie Pandora pentru a "sparge" un PlayStation Portable.

Hack-ul consta in folosirea unui exploit la care este vulnerabil firmware-ul oficial PSP 5.03 - copierea unei imagini .tiff in directorul PSP/PHOTO care, odata ce sistemul incearca sa o afiseze pe ecran, provoaca incarcarea unei modificari a firmware-ului (ChickHEN).


Imediat se pot lansa aplicatii homebrew si se poate instala si o varianta de Custom Firmware definitiva (ChickHEN trebuie reactivat la fiecare pornire a consolei). Exploitul ChickHEN afecteaza toate consolele PSP "Phat" si PSP "Slim", cu cateva exceptii. Intregul proces dureaza sub 10 minute, iar toate soft-urile necesare sunt disponibile pe Internet.

Mai mult decat atat, aplicatii precum IRShell permit apoi accesul la functionalitati extrem de avansate pentru PSP - transferul imaginii de pe display-ul consolei PSP pe ecranul monitorului prin RemoteJoy GL, controlarea frecventei procesorului pana la 333 MHz, acces prin WiFi la hard disk-ul PC-ului si chiar rularea direct de pe PC, prin USB si WiFi, a aplicatiilor si a imaginilor de jocuri (.iso/.cso/.pbp - atat pentru PSP, cat si pentru PlayStation 1, dar si prin soft-uri precum ScummVM sau DosBOX). Cu alte cuvinte, o consola PSP cu un Memory Stick Duo "stock" de doar 32 MB poate rula aplicatii cu dimensiuni de ordinul GB direct de pe PC.

Sony planifica sa lanseze in aceasta toamna un nou model de PlayStation Portable, numit PSP Go!, ale carei principale caracteristici sunt dimensiunile mai reduse, display cu slide de 3,8 inci care acopera butoanele, memory stick de 16 GB, display cu slide si, mai ales, absenta UMD-ului.

Sursa: HIT.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google