CASHFLOW - te joci si inveti sa faci bani!

de Cristian David-Matei | 12 martie 2013

Studiile realizate de diferite institutii financiare din Romania spun pe sleau ca romanii nu au inca o educatie financiara solida. Desigur, pe unii i-ar putea enerva acest verdict, dar dincolo de asta adevarul este ca traim intr-un sistem condus de banci, iar lipsa unor informatii, macar de baza, despre terminologie economica, despre modul in care functioneaza sistemul financiar, nu este de neluat in seama. La fel de adevarat este ca pentru multi nimic nu este mai pictisitor decat sa incerce sa inteleaga cum poate functiona o afacere si, in final, cum poti face bani dintr-o afacere. Dar, exista o alternativa chiar extrem de distractiva pentru a invata sa faci bani: jucandu-te Cashflow!

CASHFLOW este un joc educational dezvoltat de compania Rich Dad. Este un excelent instrument de educatie financiara si vine in completarea programului de dezvoltare a inteligentei financiare implementat de Robert Kiyosaki prin compania Rich Dad. Obiectivul este sa inveti cum sa faci banii sa lucreze pentru tine, in loc sa lucrezi tu pentru bani. De asemenea, inveti cum sa castigi bani, sa faci bani si sa creezi bani.

CASHFLOW are 2 piste (una inceata si una rapida) care corespund celor 2 parti ale jocului. Prima parte se desfasoara pe pista inceata si scopul este sa ajungi pe cea rapida. Iti alegi un vis si incepi cu o slujba, cu o suma de bani si/sau cu bunuri (actiuni, proprietati).

Fiecare jucator da pe rand cu zarul si are posibilitatea sa creeze bani prin castiguri de capital sau flux de bani. Ai la dispozitie actiuni, afaceri mici sau mari, francize, afaceri de marketing in retea, proprietati imobiliare mici sau mari (terenuri, case, cladiri).

Pentru administrarea banilor, fiecare jucator completeaza un raport financiar in momentul in care primeste sau cheltuieste bani. In raportul financiar sunt trecute veniturile, cheltuielile, activele si pasivele.    In momentul in care ajungi la libertate financiara (venitul pasiv iti acopera cheltuielile), ajungi pe pista rapida. Obiectivul partii a doua este sa-ti indeplinesti visul si sa acumulezi venit pasiv din afacerile mari care sunt pe pista rapida. In prezent, jocul are trei variante (CASHLOW 101, CASHFLOW 202 si CASHFLOW pentru copii) si poate fi jucat in mai multe moduri (pe tabla, pe computer si pe internet).

CASHFLOW 101 te invata cum sa iti administrezi banii si cum sa iti imbunatatesti inteligenta financiara. Scopul este sa inveti cum sa preiei controlul finantelor personale, sa-ti administrezi (stapanesti) activitatile de flux de bani necesare pentru dezvoltarea unei afaceri, sa investesti cu mai multa incredere in imobiliare si in alte tipuri de afaceri.

CASHFLOW 202 te invata cum sa profiti de cresterile si scaderile de la bursa (din piete), sa creezi bani cu afaceri mici sau mari, castiguri de capital sau flux de bani, sa generezi venit pasiv cu orice profesie sau job, sa administrezi (stapanesti) instrumentele investitorului tehnic ca vanzarea scurta, optiunile de "call" si "put" si optiunile in imobiliare. CASHFLOW pentru copii ii invata pe copii despre bani intr-un mod distractiva.

Jocul prezinta bazele financiare pentru a trai o viata bogata si este recomandat copiilor cu varsta mai mare de 6 ani.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cashflow web game joc cashflow free joc educatie financiara
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google