Angajatii EA Sports pleaca din cauza consolei Wii

de Mina Hutterer | 17 august 2009

De-a lungul anilor, studiourile EA Sports si-au creat renumele de cel mai mare producator de simulatoare sportive din lume, cu titluri precum FIFA, NBA si NHL. Peter Moore, presedintele diviziei EA Sports, a declarat intr-un discurs tinut la Edinburgh ca o parte dintre angajatii EA Sports au fost descumpaniti de impactul masiv al consolei Nintendo Wii, in cazul careia accentul se pune mai mult pe distractie si jocul propriu-zis decat pe grafica si realism.

Dupa mai bine de un deceniu in care echipa s-a concentrat intens asupra imbunatatirii aspectelor tehnice ale jocurilor de sport, unii angajati EA Sports au preferat sa isi paraseasca locurile de munca pentru a continua sa creeze jocuri dedicate categoriei hardcore de jucatori. In plus, Wii Sports, pachetul de jocuri care este oferit automat la cumpararea unei console Wii, este vazut de acestia ca un concurent extrem de puternic pentru seriile "clasice" de simulatoare sportive.

Peter Moore a recunoscut impactul masiv pe care Wii l-a avut asupra demografiei publicului amator de jocuri video si a declarat ca, desi lectia a fost dureroasa, Electronic Arts si-a creat o pozitie stabila pe piata de divertisment pur pe care o reprezinta publicul Wii.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google