A inceput era Starcraft: Wings of Liberty; de astazi in Romania

de Laurentiu Crisu | 27 iulie 2010

Jocul Starcraft a aparut in urma cu 12 ani, iar de atunci gamerii impatimiti din toata lumea asteapta o continuare. Dupa ce ne-au amagit cu varianta de test a noului joc, pe care ne-au pus-o la dispozitie in februarie, iata ca in sfarsit Blizzard a lansat azi noapte noul Starcraft: Wings of Liberty.

Dupa ce timp de cateva luni industria de gaming a trecut printr-o faza de hibernare, acum retailerii ureaza bun venit unui joc care scoate fanii in strada.

Si pentru ca cei 12 ani de asteptare sa merite, producatorii au ales ca debutul sa fie facut la miezul noptii, cu surle si trambite, cu zeci de mii de fani din toata lumea sarbatorind lansarea mult-asteptatului joc.

Din rapoartele analistilor se pare ca Starcraft II s-ar putea vinde in 7 milioane de exemplare, generand vanzari de 350 de milioane de dolari pentru Activision.

In SUA, producatorii au pus la dispozitie gamerilor atat jocul standard Wings of Libery, care se vinde cu 60 de dolari, cat si o editie de colectie, care costa 100 de dolari.

In Romania, jocul se vinde la preturi care variaza in jurul sumei de 200 de RON pentru editia standard. Precomenzile pentru Starcraft II se pot plasa de ceva timp, dar livrarea efectiva se va face incepand cu astazi, data oficiala a lansarii.

In cei 12 ani, Activison nu a stat chiar degeaba. A lucrat la jocuri precum Starcraft Ghost, care in cele din urma a fost anulat, si la jocurile din seria World of Warcraft, care a debutat in 2004 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din toate timpurile.

Starcraft a debutat in 1998, fiind initial disponibil numai pe PC, pentru ca apoi sa fie portat si pe Mac si Nintendo 64. Succesul a fost unul instantaneu, in acelasi an in care s-a lansat castigand premiul "Origins Award" pentru cel mai bun joc de strategie.

Sursa: Games Beat

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google