hit.ro  »  IT  »  Software  »  Ziare.com: Aplicatia cumparata de Google care poate scoate soferii din Bucuresti din infernul zilnic

Ziare.com: Aplicatia cumparata de Google care poate scoate soferii din Bucuresti din infernul zilnic

calendar_month 14 Apr 2015, 11:30
Bucurestiul a fost desemnat orasul din Europa cu cel mai congestionat trafic, potrivit unui studiu publicat de TomTom, un producator olandez de sisteme de navigatie prin GPS. Pentru a scapa de infernul de zi cu zi, soferii din Romania pot folosi o aplicatie care ii ajuta sa gaseasca rute ocolitoare si sa afle informatii in timp real.
Waze ofera navigatie GPS pas-cu-pas, cu date de trafic in timp real, dar si alerte rutiere (radare, politie, accidente, ambuteiaje), informatii despre lucrari pe drumuri, rutele inchise, gropi si multe altele.

Aplicatia este disponibila pentru telefoanele Android, iPhone (iOS) si Windows Phone 8.
Ziare.com a stat de vorba cu Paul Dorneanu, Country & Community Manager al comunitatii Waze Romania, care nu reprezinta oficial Waze, dar se afla in contact direct cu dezvoltatorii aplicatiei.
Cand a fost lansata aplicatia? Cati utilizatori are in prezent?
Aplicatia s-a lansat in 2006. La noi a inceput mai greu sa prinda. As putea spune ca in ultimii 3 ani abia au inceput sa apara utilizatori mai multi. Oricum, in toti acesti ani, noi am creat harta Waze de la zero.
Nu avem date oficiale de la Waze, dar cifrele vehiculate in presa sunt de peste 200.000 de utilizatori activi, cifre care nu au fost negate de Waze, ci chiar confirmate neoficial. Vorbim de utilizatori activi care deschid aplicatia cel putin o data pe saptamana.
Cum functioneaza aplicatia? Ce informatii poate gasi un sofer care o foloseste? Sunt actualizate in timp real? In ce cazuri e utila?
Toate datele din Waze sunt in timp real. Fiecare utilizator care foloseste aplicatia transmite automat date de trafic. Utilizatorul poate alege sa transmita rapoarte/alerte de pe drum: ambuteiaje, politie, accidente, pericole (gropi, masini oprite, animale etc) dar si de vreme (gheata, ceata, grindina etc).
Cititi mai multe despre "Aplicatia cumparata de Google care poate scoate soferii din Bucuresti din infernul zilnic" pe ZIARE.COM 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?