hit.ro  »  IT  »  Software  »  Yo, aplicatia pentru lipsa vocabularului si a culturii generale

Yo, aplicatia pentru lipsa vocabularului si a culturii generale

calendar_month 20 Iun 2014, 11:30
Aplicatiile de socializare au devenit aproape o obligatie intr-o lume care tinde sa se sinucida din mai multe puncte de vedere.
Indiferent daca este vorba de Twitter, Facebook, Foursquare, Instagram sau Pinterest, probabil cele mai folosite dintre ele, nevoia sintetica de comunicare le mentine in atentia publicului si, desigur, duce la crearea unor alternative noi la cele deja existente.
Si astfel a aparut Yo, o aplicatie care a adunat cateva sute de mii de utilizatori intr-o perioada foarte scurta de timp de la lansare. Ce este Yo, de fapt? Pai, pe intelesul tuturor, o aplicatie care va permite sa adresati un singur cuvant persoanei cu care discutati. Desigur, discutie este prea mult spus.

Cheia succesului lui Yo este simpla. Pe de-o parte, continua imbecilizare si deculturalizare a publicului a dus la situatia in care oamenilor le plac prostiile. Pe de alta parte, pe masura ce lucrurile de mai sus s-au produs, s-a produs si o reducere a vocabularului ca si a modului de folosire a acestuia, astfel ca ideea de a rezuma eventuala comunicare la un singur cuvant nu doar ca este viabila din punct de vedere intelectual, dar le si serveste multora din punct de vedere al faptului ca le ofera sansa de a se simti bine cu ei, folosind vocabularul redus pe care-l au la dispozitie.
"Yo este un urlet dupa atentie. Nu al utilizatorului, nu al dezvoltatorului. Este un urlet in intuneric, care implora ca cineva sa vina si sa ne salveze din nebunie", spune dezvoltatorul despre aplicatia sa.
Desigur, s-ar putea sa aiba dreptate. Daca ar fi sunat la 112 ar fi avut nevoie de ceva mai multe cuvinte pentru a descrie situatia.
Sursa: ABC News, BGR 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?