hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows XP, in scadere

Windows XP, in scadere

calendar_month 13 Oct 2011, 14:59
Windows XP nu se mai bucura de acelasi succes ca odinioara in randurile utilizatorilor. Platforma grupului din Redmond a pierdut circa 2% din totalul utilizatorilor in luna septembrie.

Nivelul sau actual pare sa fie cel mai scazut din intreaga istorie Windows, XP coborand pana la un procentaj de 50,5% din total. Este urmat pe aceeasi curba descendenta de Windows Vista, care a inregistrat in septembrie o pierdere de popularitate, pana la 9,1%.

Pentru Microsoft, vestile proaste sunt oarecum indulcite de cresterea pe care a cunoscut-o Windows 7, cucerind in ultima luna 1,8%, versiunea reusind sa atinga astfel nivelul de 32,4%, adica procentajul cel mai ridicat de la lansarea sa pe piata.

Cel ce a stabilit insa un nou record, este Mac OS X, care prin cresterea sa din cursul lunii septembrie, a condus sistemul de operare al Apple 6,5%.

Cifrele sugereaza ca in mod treptat, Windows 7 va tinde sa inlocuiasca XP, sfarsitul lunii mai 2012 putand marca trecerea sa pe primul loc in lista Microsoft OS, dar evolutia va depinde mult si de momentul in care grupul va decide lansarea Windows 8. Trebuie tinut cont de faptul ca, in trecut, noile editii Windows au “furat” utilizatorii predecesoarelor lor, determinand o rapida “incheiere de cariera” a acestora. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?