hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 9 se apropie. Care ar trebui sa fie strategia Microsoft

Windows 9 se apropie. Care ar trebui sa fie strategia Microsoft

calendar_month 30 Sep 2014, 13:00
Microsoft va prezenta, astazi, noul sau sistem de operare Windows 9 - cu nume de cod Threshold - pe al carui succes mizeaza noul CEO al companiei, Satya Nadella.
Directia lui Nadella la conducerea producatorului american de software este dezvoltarea unei platforme pentru cloud si mobile, insa ramane de vazut daca noua versiune a sistemului de operare va schimba "jocurile" Microsoft, scrie ZDNet.

Sistemul de operare Windows ramane un punct central al strategiei companiei, chiar daca, in prezent, nu mai este principala sursa de venituri. In presa de specialitate sunt informatii conform carora Windows 9 ar putea fi o actualizare gratuita pentru utilizatorii Windows 8 / 8.1. In acest caz, sistemul de operare al celor de la Microsoft ar fi o rampa de lansare pentru Office 365, unde abonamentul costa 99 de dolari pe an. Astfel, Windows ar putea fi cheia unui flux de venituri.
Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8 Professional
Segmentul "cloud", o tinta pentru Microsoft
Segmentul companiilor este foarte important pentru Microsoft, iar Windows este identitatea producatorului american de software. Microsoft a ratat castigarea unei bune pozitii pe segmentul mobile, unde succesul apartine sistemelor de operare Android de la Google si iOS de la Apple, insa gigantul american are o pozitie puternica pe segmentul "cloud".
Cititi mai multe despre "Windows 9 se apropie. Care ar trebui sa fie strategia Microsoft" pe BUSINESS24.ro 

Sondaj

Ce placa video aveti?