hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 8.1, lansat. Se vrea mai usor de folosit pe PC-uri

Windows 8.1, lansat. Se vrea mai usor de folosit pe PC-uri

calendar_month 03 Apr 2014, 11:13
Windows 8 a aparut din intentia Microsoft de a face vechiul sistem de operare cat mai utilizabil pe dispozitivele mobile. Pasul a fost depasit, iar acum este timpul pentru urmatorul: Windows 8.1 sa fie la fel de usor de folosit atat pe dispozitivele mobile cat si pe PC-urile traditionale.
Noul update al celor de la Microsoft se adreseaza mai ales utilizatorilor de tastatura si mouse, dupa ce anul trecut Windows 8.1 punea la punct lucrurile in ceea ce priveste combinatiile de taste, multitasking-ul si miticul buton de Start, despre care se discuta si-n ziua de azi. Windows Store poate fi pin-uit pe taskbar, aplicatiile Metro se pot inchide printr-un click pe "x"-ul care apare in coltul din dreapta si puteti opri calculatorul fara sa mai fie nevoie sa deschideti Charms Bar. Noutati, am spune, normale.
Pentru cei cu PC-uri trebuie spus faptul ca acesta poate intra direct in modul desktop. Desigur, asta se putea si pana acum. Doar ca este vorba de altceva: daca va cumparati un PC sau laptop cu Windows 8.1, atunci acesta va fi programat sa intre automat in desktop fara sa va mai deranjati sa faceti setarile care sa-l aduca in starea respectiva. Si daca totusi veti dori sa intrati direct in SmartScreen, veti putea face asta prin debifarea casutei aferente din taskbar. Ca tot veni vorba de taskbar, de-acum puteti pin-ui aplicatiile din Windows Store pe taskbar, Windows Store urmand sa fie gasit si el direct in taskbar.
Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8 Professional

Start Screen a suferit si el cateva modificari, fiind de acum mult mai prietenos cu mouse-ul. Poate cele mai importante sunt aparitia butoanelor search si power, care simplifica doua dintre cele mai executate operatii pe un calculator. Modificarile apar la dispozitivele mobile. Pe acestea nu mai apare si butonul de power, iar explicatia este simpla. Utilizatorii sunt obisnuiti deja sa-si inchida device-urile prin folosirea unui buton fizic, astfel ca icon-ul nu-si mai are rostul. Mai trebuie spus ca, daca veti da un click dreapta pe un Live Tile, atunci langa cursorul mouse-ului va aparea imediat un meniu, fara sa mai fie nevoie sa mergeti in partea de jos a ecranului, acolo unde se afla meniul in mod normal. Una peste alta, Microsoft a lucrat foarte atent la sistemul sau de operare pentru ca mouse-ul sa-si gaseasca locul sau bine determinat in utilizarea sistemului de operare.

Microsoft a executat si o serie de modificari care sa faca sistemul mult mai performant, indiferent de device-ul pe care este folosit. Prima, va trimite sistemul de operare catre producatori in mod comprimat, pentru a salva din spatiul pe care l-ar ocupa in alte conditii. De asemenea, Process Lifetime Manager a devenit mai agresiv cu suspendarea sau inchiderea aplicatiilor consumatoare de memorie. Cuvantul cheie este "suspendare", desigur, iar la urmatoarea utilizare aplicatia respectiva va porni mult mai repede. In sfarsit, nu trebuie uitate nici imbunatatirile aduse compatibilitatii cu IE, ceea ce-i va bucura mai ales pe cei din mediul de business care folosesc IE pe Windows 7.

Update-ul va sosi incepand cu 8 aprilie sub forma unei actualizari Windows, astfel ca majoritatea utilizatorilor vor fi notificati de sistemul de operare.
Sursa: Engadget 

Sondaj

Folositi internetul pentru: