hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 7 se bazeaza pe versiunea de 64 de biti

Windows 7 se bazeaza pe versiunea de 64 de biti

calendar_month 12 Iul 2010, 17:01
Dupa un inceput mai lent, un numar din ce in ce mai mare de utilizatori de PC-uri au inceput sa foloseasca, treptat, versiunea de 64 de biti a Windows 7.

La doar noua luni de la lansare, aproximativ 46% dintre utilizatorii de PC-uri din intreaga lume utilizeaza versiunea de 64 de biti a celui mai recent sistem de operare Microsoft, potrivit datelor oferite de companie pentru luna iunie a acestui an.

In comparatie cu Windows Vista pe 64 de biti, cifra inregistrata de Windows 7 este semnificativ mai mare, avand in vedere doar 11% dintre PC-uri folosesc Vista pe 64 de biti dupa mai bine de trei ani de la lansare.

De asemenea, potrivit studiilor de piata, un numar din ce in ce mai mare de producatori de PC-uri aleg sa livreze calculatoarele cu Windows 7 instalat. In plus, majoritatea PC-urilor dispun de procesoare care sunt capabile sa ruleze pe aplicatii de 64 de biti, ce necesita un plus de memorie.

Avantajul celor 64 de biti este acela ca poate oferi mai multa memorie, in comparatie cu sistemele pe 32 de biti. Acestea din urma au o limita a memoriei RAM de doar 4GB.

Majoritatea producatorilor de procesoare au realizat, inca de acum cativa ani, ca acesta va fi trendul, astfel ca mai toate cipurile de pe piata pot, acum, rula pe sisteme de operare pe 64 de biti. In plus, preturile RAM au scazut, in ultimii ani, astfel ca PC-urile noi "abunda" in memorie.

Sursa: PcWorld 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?