hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 7 s-a facut mare: a intrecut Vista

Windows 7 s-a facut mare: a intrecut Vista

calendar_month 04 Aug 2010, 13:40
In mai putin de un an de cand a fost lansat, sistemul de operare Windows 7 este folosit in proportie mai mare fata de predecesorul sau, Windows Vista, arata un studiu de piata realizat pe acest segment.

De asemenea, saptamana trecuta cei de la Microsoft au lansat un raport conform caruia compania vinde 10 licente Windows 7 pe secunda

In luna iunie, ultimul OS al celor de la Microsoft a fost folosit de 14.46% din dispozitivele care se pot conecta la Internet, in comparatie cu Vista, care in aceiasi perioada a avut o cota de piata de 14.34 procente.
Astfel, pentru prima data de la lansare, Windows 7 si-a depasit predecesorul, ca numar de utilizatori.

Totusi, Windows XP isi mentine inca pozitia de lider. Cu o cota de piata de 62%, XP ramane in continuare cel mai folosit sistem de operare, totalizand de doua ori mai multi utilizatori decat Vista si Windows 7 la un loc.

Cat despre Mac, ei bine, sa zicem ca Apple nu trece printr-o perioada foarte buna.
Dupa ce zilele trecute aflam ca platforma Android are o cota de 34% pe piata de smartphone-uri, in vreme ce iPhone a scazut la 23% , iata ca nici Mac-ul nu sta foarte bine, acoperind aproximativ 5% din dispozitivele folosite pentru accesarea Internetului.

Sursa: Cnet.News 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?