hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 7 nu mai are nevoie de placa video

Windows 7 nu mai are nevoie de placa video

calendar_month 02 Dec 2008, 10:56
In timp ce ambele mari companii producatoare de procesoare se lupta sa integreze capabilitati grafice in produsele proprii ( de exemplu Intel Larabee ), Microsoft le-au luat-o inainte si au anuntat o tehnologie ce va fi integrata in Windows 7 si care va permite accelerare grafica fara a fi nevoie de vreo placa video.

Tehnologia denumita “WARP” va permite randarea graficii chiar si in cazul in care placa video integrata in sistem are probleme – in acel moment sarcinile grafice sunt preluate de procesor.

WARP suporta instructiuni Direct 3D10, 10.1 si chiar Direct3D11, si in acelasi timp mai este suportat si MSAA pana la 8X, plus Anisotropic Filtering.

Configuratia minima necesara pentru WARP sa functioneze este un procesor de 800MHz si 512 MB de memorie RAM identica de altfel cu configuratia minima solicitata de WIndows Vista.

Interesant este ca tehnologia WARP este mai performanta decat orice solutie grafica integrata de la Intel, obtinand 5.69FPS-uri in Crysis, fata de Intel care a obtinut 5.17FPS.

Sursa: DailyTech 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?