hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 10 va fi lansat in vara. Microsoft lucreaza si la un custom ROM pentru telefoanele cu Android!

Windows 10 va fi lansat in vara. Microsoft lucreaza si la un custom ROM pentru telefoanele cu Android!

calendar_month 18 Mar 2015, 11:10
Microsoft a anuntat ca Windows 10 va fi lansat oficial in aceasta vara in 190 de tari, iar noul sistem de operare va fi disponibil in 111 limbi. Window 10 va fi un upgrade gratuit pentru posesorii de Windows 7 si Windows 8 / 8.1.

Alte noutati anuntate de gigantul IT se refera la spatiul necesar pe hard disc pentru instalarea sistemului de operare. Microsoft afirma ca noul Windows 10 va necesita cu pana la 6,6 GB mai putin spatiu, ceea ce este o veste excelenta mai ales pentru posesorii de tablete cu memorie interna redusa. Nu in ultimul rand, in cazul reinstalarii sistemului de operare, Microsoft spune ca a adus multe imbunatatiri si ca operatiunea va fi mult simplificata si va dura mult mai putin. In plus, in cazul crearii unei imagini de tip Recovery, aceasta nu va mai fi salvata local, ceea ce inseamna un castig de aproximativ 12GB de spatiu pe HDD.
Windows 10 pe smartphone-urile cu Android
Poate cel mai interesant anunt Microsoft este legat de realizarea unei versiuni separate de ROM care va permite rularea Windows 10 pe anumite smartphone-uri cu Android. In particular, este vorba despre o colaborare a Microsoft cu Xiaomi, ce va facilita testarea noului sistem de operare al gigantului din Redmond pe terminalele XIAOMI MI 4.

Desi nu stim mai multe detalii in acest moment, se pare ca nu este vorba doar despre o aplicatie ce imita experienta Windows 10 pe smartphone-urile cu Android, ci despre o experienta nativa a sistemului de operare. Chiar daca initial doar utilizatorii de Xiaomi MI 4 vor putea testa Windows 10 pe smartphone-urile lor cu Android, Microsoft afirma sistemul de operare va deveni disponibil si pe alte terminale ce ruleaza OS-ul Google.
Sursa: Windows Blog, Engadget, Android Central 

Sondaj

Folositi internetul pentru: