hit.ro  »  IT  »  Software  »  Windows 10 NU va fi ultima versiune de Windows - sau ce efect poate avea o declaratie interpretata gresit

Windows 10 NU va fi ultima versiune de Windows - sau ce efect poate avea o declaratie interpretata gresit

calendar_month 11 Mai 2015, 14:45
Windows 10 va fi ultimul Windows pe care Microsoft il va lansa - cam asa suna o declaratie, facuta saptamana trecuta de catre Jerry Nixon, angajat Microsoft, in cadrul conferintei Ignite. Doar ca declaratia a fost prost interpretata de prea multa lume. Windows 10 este ultima versiune de Windows doar in conditiile in care Microsoft a innebunit (si nu credem ca este cazul). Pe scurt, nu vom avea pe piata Windows 11 (sa zicem 11) din simplul motiv ca gigantul isi schimba strategia de lansari si va oferi update-uri (la fel de importante precum o lansare de noua versiune a sistemului de operare), ba, mai mult, s-ar putea ca utilizatorii sa beneficieze de aceste actualizari mult mai des decat se intampla acum.
Pe de alta parte, nu trebuie omis cel mai important aspect al strategiei spre care Microsoft (si nu umai) se indreapta, respectiv Windows as a Service, in special pe segmentul B2B.

In ceea ce priveste cifra folosita de Microsoft pentru a brandui o anumita versiune de Windows, lucrurile incep sa fie irelevante. Chiar si pentru end-useri. Daca omul care a cumparat o licenta de Windows 10 va primi actualizari importante ale sistemului de operare, de tipul celor oferite, de exemplu, de Google pentru browserul Chrome, dupa cum inspirat explica The Verge, si va observa imbunatatiri in functionarea OS-ului, va trece cu vederea numarul de versiune a sistemului de operare.
Inca o data, ca sa fie clar pentru toata lumea, Windows 10 nu este ultima versiune a sistemului de operare, ci doar simplificarea modului si eliminarea "fanfarei" din strategia de actualizare a produsului numit Windows.
Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8.1 Pro 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?