hit.ro  »  IT  »  Software  »  Valve lanseaza SteamOS, software pentru streaming de jocuri pe TV

Valve lanseaza SteamOS, software pentru streaming de jocuri pe TV

calendar_month 24 Sep 2013, 11:48
Valve a anuntat lansarea unui sistem de operare care ofera o alternativa la consolele clasice, aducand jocurile din Steam direct pe TV. SteamOS a fi rezultatul conceptului Steambox, dar deocamdata Valve nu a mentionat vreo lansare hardware.
Sistemul de operare gratuit si bazat pe Linux va putea fi instalat pe gadgeturile din sufragerie, oferind acces la jocurile Steam pe televizor. Modul in care va fi conectat TV-ul la PC sau Mac nu a fost deocamdata clarificat.

Valve nu a oferit detalii despre cum vor ajunge jocurile direct pe TV si nici despre modalitatea de control a acestora (controller wireless care nu poate fi indepartat prea mult de PC?). Compania ar putea oferi mai multe informatii in urmatoarele zile, iar unii analisti cred chiar ca urmeaza si o lansare hardware.
SteamOS promite si streaming de filme oferit de cele mai mari servicii alaturi de un sistem care permite acces membrilor unei familii la toate jocurile salvate de altii, in timp ce progresul facut se transforma in achievement-uri pentru jucatorul prezent, indiferent de ce cont este legat de joc.
Sursa: Engadget 

Sondaj

Ce placa video aveti?