hit.ro  »  IT  »  Software  »  Update-ul Lumia Cyan - Windows Phone 8.1 - este oficial

Update-ul Lumia Cyan - Windows Phone 8.1 - este oficial

calendar_month 16 Iul 2014, 00:59
S-a intamplat in sfarsit. Posesorii de smartphones Nokia Lumia primesc update-ul la Windows Phone 8.1. Despre celelalte branduri nu stim inca nimic...
Utilizatorii care folosesc un smartphone Nokia Lumia cu Windows Phone 8 pot verifica de acum daca update-ul la Windows Phone 8.1 este disponibil pentru device-urile lor. Nokia a anuntat ieri seara, inclusiv pe Twitter, ca a dat unda verde actualizarii pentru Lumia Cyan - Windows Phone 8.1 - care ar fi trebuit, conform primelor informatii, sa ajunga pe terminalele userilor inca din 24 iunie.

Windows Phone 8.1, in cazul Microsoft-Nokia, Lumia Cyan, aduce o serie de imbunatatiri sistemului de operare, imbunatatiri despre care am scris chiar in momentul anuntarii lor de catre companie.
Teoretic, toti posesorii de terminale Lumia cu Windows Phone 8 (atentie, NU si cei care au versiuni de smartphone-uri Nokia concepute pentru Windows Phone 7.8) ar trebui sa fie notificati in legatura cu disponibilitatea actualizarii in maxim doua saptamani de acum inainte.

Va reamintim ca update-ul Windows Phone 8.1 aduce o serie de schimbari la nivel de interfata, de functionalitate si aplicatii dedicate, dar si o flexibilitate mai mare pe parte de compatibilitate hardware cu anumite device-uri.
Pe scurt, lookscreen-ul device-ului arata diferit fata de versiunea anterioara a sistemului de operare mobil, cu notificari pentru calendar si alte informatii care pot fi activate de utilizator.
Si ecranul de start al noului sistem de operare a beneficiat de imbunatiri. Acestea se refera, in principal, la posibilitatea de setare a unor fundaluri personalizate in functie de gustul utilizatorului pentru tile-urile aplicatiilor, optiune care lipsea din versiunea anterioara a sistemului de operare.
La fel de importanta este implementarea Action Center, noul sistem de notificari ce permite inclusiv accesul la activarea / dezactivarea rapida a functiilor WiFi, Bluetooth si vizualizarea actualizarilor diferitelor aplicatii (precum cele de socializare).
Cea mai interesanta evolutie pare a fi legata insa de Cortana, asistentul virtual inteligent al Microsoft, rivalul Siri de la Apple, care ar trebui sa prinda viata prin acest update.

Mai multe detalii, puteti vedea in clipul oficial de prezentare pentru Lumia Cyan:

Daca pentru posesorii de Lumia actualizarea la Windows Phone 8.1 este o certitudine, nu stim, din pacate, cand vor beneficia de update si utilizatorii altor branduri de smartphones cu sistem de operare mobil de la Microsoft. Dar revenim cu detalii si pentru ei, imediat ce le aflam.

Sursa: Nokia Coversations 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?