Un produs software romanesc, sustinut de Microsoft, cucereste rapid pietele internationale
7/7913
calendar_month 31 Ian 2022, 12:15
Cum reuseste shiftin sa elibereze o zi de lucru pe saptamana din programul managerilor?

Shiftin, un produs software romanesc de programare automata a turelor de lucru, cucereste rapid pietele internationale. Dezvoltat de htss, în urma unei investitii totale de peste un milion de euro, shiftin a reusit în doar trei ani sa intre pe sase piete europene si sa concureze cu cei mai importanti jucatori internationali, precum SAP sau Oracle.
„Am început sa lucram la dezvoltarea shiftin în 2018, dupa ce am identificat o nevoie acuta din piata. Unul dintre clientii htss îsi dorea sa planifice automat turele de lucru ale echipelor, în functie de mai multi indicatori de business. Ulterior, în urma unei cercetari de piata mai ample, am identificat aceeasi nevoie în cazul mult mai multor jucatori din diverse industrii precum pharma, retail sau HoReCa.
Astfel, ne-am mobilizat rapid nu doar sa scriem linii de cod, ci si sa lucram alaturi de clientii nostri pentru a îmbunatati constant lista de functionalitati. Astazi, shiftin sporeste eficacitatea operationala a companiilor din sase tari: Romania, Slovacia, Serbia, Italia, Polonia si Cehia si suntem încrezatori ca, în 2022, produsul nostru a ajuns la maturitatea necesara pentru a aborda si mai agresiv expansiunea în plan extern,” afirma Mitu Morega, Product Manager shiftin.
Prin ce se diferentiaza shiftin de competitorii externi
Chiar daca unii dintre cei mai mari jucatori internationali din domeniu, precum SAP sau Oracle, au construit solutii proprii de planificare a turelor de lucru, functionalitatile unice dezvoltate de shiftin reusesc sa diferentieze în mod decisiv produsul.
Cu ajutorul unei librarii ample de reguli, shiftin poate calcula nivelul optim de ture de lucru pentru angajati, tinand cont de preferintele acestora, de legislatia muncii din tarile în care este folosit, precum si de obiectivele de performanta trasate de manageri. Automatizand toate aceste munci repetitive, un manager îsi elibereaza pana la 10 ore de lucru pe saptamana iar procesul de planificare este realizat 100% în mod obiectiv, ceea ce face ca 9 din 10 angajati sa fie multumiti de programul de lucru generat de shiftin.
De asemenea, un diferentiator important este reprezentat de capacitatea de a propune în mod automat solutii pentru situatiile neprevazute în care managerii se confrunta cu lipsa de personal.
Nu în ultimul rand, alte avantaje majore de care beneficiaza shiftin sunt reprezentate de adaptabilitatea sporita la diverse industrii si culturi organizationale, precum si de parteneriatul cu Microsoft, prin care este sustinuta ascensiunea rapida la nivel international.
„Modelul de business al shiftin este SaaS. Pe langa faptul ca este modelul preferat de clienti, asigura si nevoia de scalabilitate a unui produs de acest tip. Conform studiilor proprii, nu exista industrie care sa nu poata fi deservita de shiftin, cata vreme un business, single sau multi unit, are nevoie sa-si planifice echipele în ture de lucru, automat sau dupa sabloane. Un alt avantaj este reprezentat de parteneriatul strategic cu Microsoft care, în calatoria noastra, ne recomanda si ne sustine ascensiunea rapida la nivel international,” adauga Mitu Morega.