hit.ro  »  IT  »  Software  »  Ubuntu Touch va fi adoptat de marii producatori abia in 2015

Ubuntu Touch va fi adoptat de marii producatori abia in 2015

calendar_month 17 Ian 2014, 11:45
Ubuntu Touch va fi disponibil pe cel putin un smartphone in acest an, dar nu va fi al unuia dintre marii producatori de electronice. Canonical s-a laudat deja cu semnarea unui contract cu un producator, dar Ubuntu Touch OS soseste cu adevarat abia anul viitor.
Chiar daca sistemul de operare este sustinut de mari operatori telecom, inclusiv Vodafone, Verizon, T-Mobile si Deutsche Telecom, Ubuntu Touch OS isi va face debutul in mod major in 2015, deoarece ecosistemul de aplicatii este inca redus in momentul de fata.

Anuntat in februarie 2013, Ubuntu Touch OS a ajuns la versiunea 1.0 abia in luna octombrie, deci intarzierea este justificata. Vestea a fost anuntata de Jono Bacon, manager al comunitatii Ubuntu in timpul unui Reddit AMA si nu a fost primita cu entuziasm de fanii Ubuntu.
Viziunea Canonical pe termen lung vizeaza fuzionarea sistemului de operare bazat pe Linux cu versiunea mobila, insa inainte de asta este nevoie ca primele smartphones Ubuntu Touch OS sa obtina un succes comercial.
Oficialul Ubuntu a explicat ca producatorii mai mici de telefoane isi asuma un risc si o cheltuiala mai mica daca incearca noul sistem de operare, deci ei vor fi primii are il aduc pe piata in 2014. Incercarea Canonical de a strange fondurile necesare pentru a lansa un smartphone fara un alt producator a fost un esec: compania a strans mai putin de o treime din suma de 32 milioane de dolari care ar fi fost utilizata pentru conceptul Ubuntu Edge.
Sursa: ZDNet 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?