hit.ro  »  IT  »  Software  »  Ubuntu ajunge pe telefoane si tablet PC-uri in 2012

Ubuntu ajunge pe telefoane si tablet PC-uri in 2012

calendar_month 31 Oct 2011, 14:05
Fondatorul Ubuntu, Mark Shuttleworth, va anunta, in cadrul Summit-ului dezvltatorilor companiei, ca versiunea de Linux va fi disponibila si pe telefoane mobile si tablete PC dupa lansarea urmatoarei distributii desktop, scrie Arstechnica.
Lansarea Ubuntu pe alte platforme decat desktop-uri si portabile (netbook, laptop) ar fi un pas extrem de important in popularizarea distributiei de Linux, ajunsa acum la versiunea 11.10.
Potrivit sursei citate, Mark Shuttleworth a mai declarat ca in ultimele 18 luni, reprezentantii Canonical s-au aflat in discutii cu mai multi producatori de hardware. Momentan nu au fost dezvaluite si numele companiilor cu care cei de la Ubuntu au negociat utilizarea sistemului de operare, iar deocamdata nu a fost inaintata nicio data de lansare pentru Ubuntu mobile.
Canonical se concentreaza in acest moment pe dezvoltarea urmatoarei versiuni de Ubuntu - 12.04 - a carei lansare ar trebui sa aiba loc, potrivit calendarului companiei, in aprilie anul urmator. Se pare ca intrarea pe segmentul mobile si tablete PC se va face dupa lansara Ubuntu 12.04, mai spun sursele.
 

Sondaj

Folositi internetul pentru: