hit.ro  »  IT  »  Software  »  Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn a fost lansat. Ce (nu) aduce nou la aniversarea de zece ani

Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn a fost lansat. Ce (nu) aduce nou la aniversarea de zece ani

calendar_month 27 Oct 2014, 11:40
Canonical pastreaza cadenta lansarilor noilor versiuni de Ubuntu, iar acum a ajuns la prezentarea Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn.
In timp ce pe parte de functionalitati noi, grafica sau performante lucrurile au cam stat pe loc fata de versiunea anterioara, lansarea Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn marcheaza zece ani de existenta pentru cea mai populara distributie bazata pe Linux.

Probabil, cea mai importanta noutate adusa de noua versiune este Ubuntu Developer Tools Centre, un feature centrat pe dezvoltatori si mai putin targetat pe utilizatorul de zi cu zi al sistemului de operare. In principal, feature-ul aduce cateva instrumente utile care fac mai usoara munca developerilor pe parte de dezvoltare Android in Ubuntu. Ar mai fi de spus ca avem si Kernelul 3.13.0-32.57.
Pentru cei care vor sa testeze noua versiune Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn), pot accesa pagina oficiala a distro-ului AICI de unde pot descarca imaginea sistemului de operare.
Release note-ul, pe care va recomandam sa il cititi pentru a vedea concret ce schimbari sunt propuse in noua versiune, poate fi accesat AICI.
Pentru noi, insa, cea mai importanta stire este ca Ubuntu a facut 10 ani. Multi inainte! 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?