hit.ro  »  IT  »  Software  »  Ubuntu 11.10 beta1, lansat

Ubuntu 11.10 beta1, lansat

calendar_month 06 Sep 2011, 18:14
Nu stiu daca va intereseaza neaparat informatia cu lansarea beta-ului Ubuntul 11.10, dar stirea asta merita scrisa doar si pentru a va mai aminti numele noii versiuni de Ubuntu: Oneiric Ocelot (probabil ca stiati).
Inainte de numele asta a fost altul la fel de ciudat - Natty Narwhal, pentru varianta 11.04 a distributiei bazate pe Debian. Iar inainte de Natty Narwhal, a fost Karmic Koala, Jaunty Jackalope, Intrepid Ibex, Hardy Heron, Gutsy Gibbon si tot asa cu inca vreo 6 variante cu porecle luate din culturi foarte indepartate de noi.
La modul serios, noul beta de la Ubuntu prea multe imbunatatiri sau schimbari fata de varianta anterioara 11.04, potrivit celor de la The Register.
Se pare ca utilizatorii nu vor vedea nici in versiunea urmatoare (finala) interfata grafica Gnome 3.0, si, ca si in cazul Ubuntu 11.04, pe desktop veti avea parte de Unity (tot interfata grafica), dar de data aceasta imbunatatita si facuta astfel incat sa nu va incetineasca PC-ul mai mult decat Windows Vista.

Pe de alta parte, se pare ca oamenii de la Canonical muncesc din greu acum pentru a adapta cat de bine se poate interfata Unity pentru dispozitivele mobile cu touchscreen, precum tabletele in plina expansiune pe piata. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?