hit.ro  »  IT  »  Software  »  Tremend Software: aplicatiile de smartwatch vor ajunge la o cota de 10% din piata de aplicatii mobile in 5 ani!

Tremend Software: aplicatiile de smartwatch vor ajunge la o cota de 10% din piata de aplicatii mobile in 5 ani!

calendar_month 21 Mai 2015, 13:30
Compania producatoare de software Tremend Software Consulting a anuntat, astazi, ca va pune accent pe dezvoltarea de software pentru dispozitive de tipul smartwatch, bazate pe sistemele de operare iOS sau Android, in conditiile in care estimeaza o evolutie constanta aplicatiilor pentru ceasurile inteligente.
Potrivit reprezentantilor companiei, aplicatiile de smartwatch vor ajunge la o cota de 10% din piata de profil in urmatorii cinci ani.
Cu o prima aplicatie din zona media deja lansata, Tremend se pregateste pentru viitorul pietei de IT din Romania, din Statele Unite si Europa, potrivit unui comunicat de presa remis HIT.ro.
"Am dorit sa fim inaintea pietei si sa pregatim terenul pentru necesitatile clientilor business. Telecom, transport, finante, sales. Toate aceste domenii pot beneficia enorm de capabilitatile smartwatch-urilor", declara Marius Hanganu, Managing Partner Tremend Software Consulting.

Potrivit unor studii citate de Tremend Software Consulting, piata de smartwatch-uri a evoluat cu 30-40% pe an, iar pana in 2019 se estimeaza o rata de crestere anuala, compusa, de 96%.
"Noi credem si investim in software pentru aceste device-uri. Avem deja prima aplicatie de media pentru iOS si Android, dezvoltata, practic, inainte de lansarea iWatch in Romania. Vrem sa fim pregatiti pentru momentul in care dispozitivele wearable vor deveni noul mainstream", mai spune Marius Hanganu.