Telemedica, un produs software de tip clinica virtuala, lansat de htss in urma unei investitii de peste 500.000 de euro
3/35108
calendar_month 21 Iul 2023, 12:37

Simona Pavelescu, CEO htss: telemedica deschide noi canale de vanzare pentru unitatile medicale din Romania

High-Tech Systems & Software (htss), companie specializata in furnizarea de servicii software pentru industria medicala, cu peste 1.000 de clienti in 11 tari, a lansat  telemedica – platforma Software as a Service (SaaS) de tip clinica virtuala, in urma unei investitii de peste 500.000 de euro. 

Platforma se adreseaza clinicilor, centrelor medicale si spitalelor publice si private din Romania. Prin intermediul telemedica, unitatile medicale pot deschide noi canale de vanzare a serviciilor medicale, crescand totodata baza de pacienti catre care acestea se pot adresa.
 
„Telemedica elimina barierele ce tin de amplasarea geografica a unui spital. Astfel, doar cu ajutorul unei conexiuni la internet, unitatile medicale isi pot trata pacientii indiferent ca acestia locuiesc in orasele mari sau in comunele si satele greu accesibile. Mai mult decat atat, telemedica deschide noi piete pentru clinicile si spitalele din Romania. Ne gandim, in primul rand, la cei 6 milioane de romani din afara granitelor. Pe de-o parte, telemedica faciliteaza accesul acestora la servicii medicale in limba romana, insa, pe de alta parte, ne dorim sa-i impulsionam pe specialistii romani sa ofere consultatii in limba engleza si sa se deschida astfel pietelor internationale”, afirma Simona Pavelescu, CEO htss. 

Pana la 56% din cazurile care ajung la Urgenta sunt inadecvate

Potrivit unui raport OECD, pana la 56% din cazurile care ajung la Urgenta sunt inadecvate. Acest lucru duce la aglomerarea camerelor de garda, la cresterea presiunii financiare pe sistemul de sanatate si la cresterea timpilor in care cazurile cu adevarat grave ajung sa fie tratate.

„Serviciile digitale de sanatate preiau din presiunea pusa pe clinici si spitale si genereaza o serie de beneficii pentru toti actorii implicati: pacient, specialist si unitate medicala. Pacientul are acces la expertiza medicala din confortul propriului domiciliu, eliminand cheltuielile cu transportul, precum si timpul petrecut in trafic sau pe holurile unitatii medicale. Totodata, accesul facil la specialisti il poate determina sa investeasca mai mult in preventia medicala, ceea ce va duce la cresterea calitatii vietii si chiar la economisirea pe termen lung a sumelor cheltuite in sistemul sanitar. Pe de alta parte, specialistul economiseste timp, beneficiaza de acces de oriunde si oricand la istoricul persoanei tratate si isi poate monitoriza de la distanta pacientii. Nu in ultimul rand, prin utilizarea telemedica, unitatile medicale isi asigura prezenta in plan international, isi maresc volumul de pacienti tratati in timp ce scad cozile de asteptare, triaza cazurile urgente de cele non-urgente si beneficiaza de rapoarte de evaluare a serviciilor medicale si a specialistilor”, afirma Virgil Popescu, Product Manager telemedica. 

Platforma telemedica este utilizata deja de peste 100 de medici specialisti si 1.000 de pacienti, urmand ca pana la finalul anului sa fie continuata campania activa de inrolare de noi unitati medicale. 

„Lansarea telemedica reprezinta un nou pas important spre atingerea obiectivului ca htss sa devina partenerul principal pentru digitalizare in industria Sanatatii la nivel european. In momentul de fata, htss propune clientilor sai o intreaga suita de produse software, acestea deservind pacientii si specialistii, unitatile medicale si farmaciile. Produsele htss sunt utilizate de peste 1.000 de clienti din 11 tari din Europa Centrala si de Est iar dezvoltarea de noi produse software se afla in stransa legatura cu planurile noastre de extindere internationala”, adauga Simona Pavelescu, CEO htss.





Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?