hit.ro  »  IT  »  Software  »  SkyDrive devine OneDrive, dupa ce Microsoft a pierdut dreptul de a folosi brandul

SkyDrive devine OneDrive, dupa ce Microsoft a pierdut dreptul de a folosi brandul

calendar_month 28 Ian 2014, 13:15
Microsoft se pregateste sa schimbe numele SkyDrive in OneDrive, in urma procesului din Marea Britanie intentat de British Sky Broadcasting Group. Serviciul de stocare in cloud nu va suferi modificari importante odata cu schimbarea numelui.
Dupa ce a pierdut dreptul de a utiliza denumirea "Metro" pentru interfata Windows 8, Microsoft a cedat din nou cu privire la SkyDrive. Compania a decis sa nu continue lupta la tribunal dupa ce magistratii englezi au decis ca SkyDrive incalca un trademark detinut de BSkyB.

Britanii au decis sa lase companiei americane timpul necesar pentru schimbarea numelui SkyDrive, iar Microsoft a facut primii pasi, inclusiv inregistrarea site-ului OneDrive.com la 6 luni dupa decizia magistratilor.
Microsoft a lansat deja si primul clip de promovare al noului nume. SkyDrive devine OneDrive, iar acest lucru ar putea chiar intari brandul Microsoft pe termen lung, deoarece "One" leaga stocarea in cloud si de consolele Microsoft.
Schimbarea de nume din SkyDrive in OneDrive ar putea aduce insa probleme suplimentare companiei, deoarece este un nume inregistrat si folosit deja in numeroase tari.


OneDrive este numele unui mic lant de magazine de piese auto in Portugalia, un sistem de propulsie pentru scootere electrice, al unui surub special creat in Australia si chiar al unui API disponibil in GitHub. Cea mai mare problema ar putea aparea in Brazilia si Turcia, unde exista deja servicii de stocare in cloud denumite OneDrive.
Microsoft are insa sanse bune de a cumpara numele pe plan local de la aceste companii mici, in timp ce lupta cu BSkyB pentru pastrarea SkyDrive ar fi consumat mai multe resurse.
Sursa: The Verge 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?