hit.ro  »  IT  »  Software  »  Shortcut-uri pentru site-uri in Ubuntu

Shortcut-uri pentru site-uri in Ubuntu

calendar_month 14 Nov 2011, 13:12
Ubuntu 11.10 nu a fost lansat de prea multa vreme, dar versiunea deja se bucura de destul de mult succes printre pasionatii de open source. AddictiveTips va arata cum sa utilizati noul sistem de operare intr-un mod cat se poate de eficient. Astazi va prezentam o solutie simpla pentru realizarea de shortcut-uri pe Desktop pentru principalele adrese internet ale site-urilor voastre preferate.

Interfata Gnome, folosita ca UI principal pentru Ubuntu de mai multe "generatii", are o optiune pe care multi ati folosit-o: Create launcher. Ubuntu 11.10 nu mai vine cu aceasta optiune care va ajuta sa creati, din modul grafic, lansatoare pentru site-uri de internet (si nu numai).
Ca sa puteti totusi sa va construiti aceste shortcut-uri aveti la indemana terminalul Linux cel de toate zilele. Deschideti un terminal si tastati comanda "gnome-desktop-item-edit ~/Desktop/ --create-new". Dupa cum veti vedea, optiunea Create Launcher nu a fost eliminata, doar ca este accesibila doar prin intermediul unei comenzi text. In interfata grafica lansata a aplicatiei completati numele site-ului, adresa URL si apasati ok. Gata, acum aveti shortcut-ul pe desktop. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: