hit.ro  »  IT  »  Software  »  Salutari virusate din Rusia pentru Microsoft

Salutari virusate din Rusia pentru Microsoft

calendar_month 13 Ian 2009, 15:55
Un hacker rus, a carui identitate nu se cunoaste inca, a “strecurat” un scurt mesaj pentru Microsoft intr-un program malitios de tip troian.

Mesajul a fost unul surprinzator de prietenos, in ciuda faptului ca echipa de cercetatori in securitate a Microsoft nu a dat nici acum de urma autorului Win32/Zlob, asa cum a fost denumit virusul. “Va trimit salutari din Rusia. Sunteti extrem de buni in ceea ce faceti. Este o surpriza pentru mine sa vad ca Microsoft poate raspune atat de rapid la amenintari.”, a scris hackerul adaugand urari de “La multi ani si mult succes!”

Zlob este unul dintre cele mai comune tipuri de programe troian folosite pentru atacarea Windows, in aceasta perioada. Intr-un atac tipic cu Zlob, victima este directionata catre un link care nu pare sa ascunda altceva decat un fisier video extrem de interesant. Odata accesat link-ul, userului i se cere instalarea unui pachet de codec-uri multimedia fara de care nu poate viziona clipul. Fisierul este, de fapt, un software malitios si extrem de daunator computerului.

Cei de la Microsoft nu sunt convinsi ca autorul mesajului este si creatorul lui Zlob. Aceasta nu este prima data cand un hacker trimite un mesaj grupului de securitate de la Microsoft, insa este pentru prima data cand compania nu a fost “pe faza”. De altfel, amenintarea a fost detectata intamplator, la sfarsitul saptamanii trecute, de un cercetator in securitate francez.

Sursa: Inform 

Sondaj

Folositi internetul pentru: