hit.ro  »  IT  »  Software  »  Review: Yahoo Messenger 11.5 - cele mai multe schimbari din istoria Messenger

Review: Yahoo Messenger 11.5 - cele mai multe schimbari din istoria Messenger

calendar_month 02 Dec 2011, 13:40
Dupa cum au anuntat, Yahoo a lansat o parte din serviciile sale in limba romana in martie anul acesta. Este vorba despre serviciul de email. Acum, odata cu lansarea Messenger 11.5, Yahoo lanseaza si optiunea de limba romana pentru serviciul de chat.
Cei de la Yahoo au constientizat ca si in Romania au destul de multi utilizatori - in jur de 6 milioane. Dar, pe langa noutatea care ne priveste in mod direct, Messenger 11.5 mai aduce o serie de imbunatatiri asteptate si chiar sugerate de utilizatorii din toata lumea.
Sa vedem impreuna care sunt avantajele si noutatile celei mai recente versiuni a platformei de chat, intr-un review pas cu pas.

Optiunea de modificare a limbii
Pentru a folosi Messenger 11.5 in limba romana, mergeti in meniul principal "Messenger", apoi dati click pe "Preferences". Mergeti la "Language" si dati click, apoi selectati "Romania". Dupa ce urmariti acesti pasi, pachetul de limba se va descarca si vi se va cere sa reporniti Messengerul.
Dupa reconectarea la cont, toate meniurile Messenger vor fi in limba romana.

Chat-ul in taburi
Mai multi utilizatori din toata lumea au sugerat de mai multa vreme celor de la Yahoo sa implementeze taburile pentru ferestrele de chat, in asa fel incat sa poti controla mai usor conversatiile prin utilizarea unei singure ferestre de chat. Zis si facut (dupa ani de rugaminti, dar niciodata nu este prea tarziu...)
Odata cu lansarea versiunii 11.5, utilizatorii serviciului pot folosi o singura fereastra de chat unde apar toate taburile de conversatii. In cazul nostru, dupa update-ul la versiunea 11.5, optiunea "tab chat" s-a activat automat. In cazul in care vreti sa dezactivati optiunea, mergeti in meniul Messenger, dati click pe Preferences, Mesaje, apoi debifati casuta "Deschide mesajele noi intr-o singura fereastra cu taburi".

Contacte recente
Yahoo Messenger 11.5 ofera o optiune noua care va va ajuta mai ales daca vorbiti des cu anumite persoane. "Contacte recente" se numeste si apare in fereastra principala, chiar deasupra prietenilor din lista de contacte.
Aici veti gasi ID-urile persoanelor cu care ati chat-uit recent pentru a putea deschide rapid o fereastra de conversatie. Contacte recente este una dintre completarile extrem de utile aduse de Yahoo serviciului de mesagerie instantanee.
Emoticonurile nu mai sunt ascunse
Emoticonurile din noul Yahoo Messenger au primit si ele un upgrade. In primul rand, toate fetisoarele zambitoare sunt acum mult mai la indemana utilizatorului si nu trebuie sa dai mai mult de doua click-uri pentru a desfasura ferestrele in care le gasesti (sunt trei ferestre).
In plus, semnificatia fiecarui emoticon este explicata mai bine prin afisara unor mici pop-up-uri ce contin definitia fetisoarei zambitoare.

Arhivarea conversatiilor
Cei de la Yahoo au pus accent si pe imbunatatirea modului de arhivare a conversatiilor din Messenger. Astfel, cu Yahoo Messenger 11.5 arhivarea discutiilor se poate face pe categorii de prieteni, iar cele mai recente conversatii sunt afisate intotdeauna primele.
Concluzie: Yahoo Messenger 11.5 este versiunea care beneficiaza de cele mai multe schimbari de pana acum. Chiar daca unele nu sunt atat de vizibile, sunt extrem de importante pentru cei care se bazeaza pe Yahoo Messenger pentru chat.

Recomandarea noasta este sa faceti update-ul pentru ca merita. Il puteti descarca de aici.