hit.ro  »  IT  »  Software  »  Raspberry Pi, pe cale sa devina un fenomen - are deja propriul magazin de aplicatii

Raspberry Pi, pe cale sa devina un fenomen - are deja propriul magazin de aplicatii

calendar_month 18 Dec 2012, 13:30
Raspberry Pi, miniPC-ul care are dimensiunile unui stick USB si pe care HIT.ro l-a promovat in nenumarate randuri tocmai datorita faptului ca ni s-a parut un pas extrem de important in ceea ce multi numesc miniaturizarea PC-ului fara sacrificarea majora a functionalitatii, pare sa devina un adevarat fenomen. Acum, Raspberry Pi are propriul magazin de aplicatii. Ce-i drept, doar 23 de aplicatii nu reprezinta chiar un "magazin", dar este un inceput.
Magazinul se numeste Pi Store si nu contine doar aplicatii sau jocuri, ci, foarte important, spunem noi, tutoriale si ghiduri de customizare.

Decizia de a demara un astfel de magazin virtual pentru PC-ul mai mic decat un pachet de tigari a fost luat de creatorii device-ului datorita interesului foarte mare din partea dezvoltatorilor independenti care au realizat aplicatii dedicate micului device. De altfel, avem de-a face deja cu o comunitate foarte omogena a programatorilor care s-au pus pe codat.

Pi Store functioneaza cu o interfata grafica si ofera celor interesati aplicatii ca LibreOffice sau Asterisk sau jocuri clasice precum Freeciv.
Exista chiar si software comercial: Storm in Teacup, un joc de la dezvoltatorul Cobra Mobile (care apare si in App Store-ul Apple).

Lucrurile sunt promitatoare, iar astfel de initiative sunt de laudat, desigur. Cat de serioasa este strategia creatorilor Raspberry Pi spun chiar ei pe blogul oficial al device-ului: "incurajam orice dezvoltator sa porteze sau sa creeze content nou pentru Raspberry Pi, de la dezvoltatorii independenti care realizeaza software free si pana la dezvoltatorii comerciali".


 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?