hit.ro  »  IT  »  Software  »  Proiectul Open WebOS se numeste LuneOS si ajunge pe Nexus 4 si tabletele HP Touchpad

Proiectul Open WebOS se numeste LuneOS si ajunge pe Nexus 4 si tabletele HP Touchpad

calendar_month 02 Sep 2014, 10:45
Aproape ca nu mai credeam ca a mai ramas ceva din sistemul de operare WebOS pentru dispozitive mobile, dupa ce HP a renuntat la dezvoltarea Palm si la tabletele TouchPad. Partial, WebOS "traieste" inca prin preluarea de catre LG a echipei de dezvoltare de la HP (ex Palm), prin smartTV-urile sud-coreenilor. Vestea buna pentru cei care au apreciat potentialul WebOS este ca si proiectul Open WebOS pentru device-uri mobile a supravietuit, iar acum sistemul de operare a fost portat pentru o parte din terminalele Nexus si poate fi testat si pe tableta TouchPad de la HP (cine mai are asa ceva pe acasa).
Cumparati de la eMAG televizoare din gama LG

Primul build Open WebOS se numeste LuneOS Affogato. Este o portare ce poate fi testata momentan pe HP TouchPad, Nexus 4, Galaxy Nexus si Nexus 7 (2012 versiunea WiFi), dupa cum scrie Engadget.
Cu toate astea, se pare ca echipa din spatele proiectului va face si alte portari si, de altfel, primele imagini cu Affogato arata ca LuneOS ruleaza pe un terminal OnePlus One.

Cei care doresc sa testeze noul Lune OS Affogato pot gasi un ghid de instalare AICI pentru terminalele mobile precizate mai sus.
De asemenea, echipa PivotCE, care se ocupa de proiectul Open WebOS, pune la disponzitia celor care vor sa incerce portarea pe alte device-uri un GHID separat. 

Sondaj

Ce placa video aveti?