hit.ro  »  IT  »  Software  »  PRAS Consulting: 55% dintre companiile autohtone inca folosesc Windows Server 2003

PRAS Consulting: 55% dintre companiile autohtone inca folosesc Windows Server 2003

calendar_month 03 Iun 2015, 10:00
PRAS Consulting estimeaza ca aproximativ 55% dintre companiile autohtone folosesc Windows Server 2003, versiune lansata acum aproximativ 11 ani si care nu va mai beneficia de actualizari si suport tehnic din iulie 2015.
Microsoft nu va mai oferi suport la nivel global pentru sistemul de operare Windows Server 2003 incepand cu data de 17 iulie 2015, dar se pare ca foarte multe companii din Romania inca se bazeaza pe acest SO.
Potrivit site-ului W3Tech (site independent care realizeaza studii de piata folosind tehnologii Web), aproximativ o treime dintre serverele care ofera servicii publice via Web au instalat Windows Server.

Desigur, datele publicate de catre PRAS Consulting au si o componenta de marketing, compania fiind unul dintre furnizorii de servicii si consultanta pe segmentul de infrastructura IT. PRAS recomanda intreprinderilor din Romania care inca folosesc Windows Server 2003 migrarea catre o solutie mai noua, Windows Server 2012 R2. Aceasta ofera "un cost total de proprietate mult mai bun decat Windows Server 2003".
"Windows Server 2003 este un sistem imbatranit care nu mai poate oferi suport pentru infrastructurile IT actuale. In cei 11 ani care au trecut de la lansare, au aparut numeroase tehnologii noi, care nu sunt suportate de versiunea 2003. Suportul avansat pentru virtualizare (Hyper-V), scalabilitatea de pana la 2 TB a memoriei RAM, posibilitatea de a construi infrastructuri hibride de cloud – sunt numai cateva dintre functionalitatile care efectiv nu exista in Windows Server 2003", precizeaza Paul Roman, Director General – PRAS Consulting.
 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?