Potentialul wearables? Half Life a fost portat pe LG G Watch (Video)
6/6992
calendar_month 27 Iul 2015, 11:45
Desi inca suntem de parere ca gadgeturile wearable, in special smartwatch-urile, sunt aproape inutile si ca producatorii cauta inca un raspuns practic pentru aceste device-uri, merita sa punctam, din cand in cand, cate un pas care demonstreaza potentialul lor. Cea mai recenta poveste de acest tip vine de la Dave Bennett, un modder care a reusit sa porteze celebrul joc Half-Life pe un LG G Watch.

Desigur, nimeni nu va juca Half-Life pe un ecran de 1,65 inch, insa aici vorbim mai mult despre ineditul portarii, nu despre utilitatea imediata a acesteia. Trebuie spus ca rularea Half-Life pe G Watch a fost posibila prin intermediul aplicatiei SDLash, ce permite emularea engine-ului GoldSource si ca "gameplay-ul", daca i se poate spune asa, aduce o serie de probleme pe gadgetul de la incheietura mainii, de la un frame rate ce variaza intre 60 cadre pe secunda si ...2 cadre pe secunda, in functie de ceea ce se intampla in joc, si pana la incalzirea excesiva a ceasului si consumarea rapida a bateriei, si, evident, blocarea OS-ului Android Wear.
Dupa cum scriu si cei de la eXtremeTech, portarea Half-Life pe LG G Watch este una pur demonstrativa, dar ea arata ca generatiile viitoare de gadgeturi wearable ar putea oferi o experienta decenta de gaming la purtator. Desigur, nimeni nu va juca un First Person Shooter pe un display pe care il poti acoperi cu degetul, dar este foarte posibil ca o serie de accesorii, de la display-uri si pana la controllere dedicate, sa apara intre timp.
Pana atunci, urmariti demonstratia lui Dave Bennett: