Philips reduce zgomotul cu pana la 66 la suta a alarmei de la aparatura de monitorizare a pacientului
3/36082
calendar_month 07 Feb 2024, 13:40


Cel mai recent software pentru monitorizarea pacientului, Philips IntelliVue, a primit autorizarea FDA 510(k) si va crea un climat sonor mai agrabil si mai sanatos pentru pacienti si pentru personalul medical.

Progresele in tehnologia sanatatii se vad zi de zi, dar cu toate acestea, sunetele de alarma au ramas la fel, neschimbate pana in prezent.

De azi insa, Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) a primit aprobarea 510(k) pentru cel mai recent software de monitorizare a pacientului, IntelliVue, care prezinta mai multe solutii noi, inclusiv sunetul de alarma premiat Philips Sounds, fiind disponibil in peste 200 de tari din intreaga lume.

Zgomotul din spitale poate afecta calitatea vietii si sanatatea pacientilor, a familiilor acestora si a personalului medical. In medie, sunetele de monitorizare a pacientului reprezinta pana la 82% din tonurile de alarma, cu pana la 350 de alarme per pacient in fiecare zi. Pentru a face acest zgomot mai prietenos cu mediul, Philips a aplicat o noua perspectiva pentru monitorizarea acuta a sunetelor, colaborand cu clinicieni si experti de top in domeniul sunetului.

„In timp ce alarmele de monitorizare din zonele de ingrijire trebuie sa fie eficiente, ele ar trebui sa fie sensibile, informative si agreabile fata de mediul inconjurator si de oameni”, spune Christoph Pedain, Business Leader, Hospital Patient Monitoring, Philips.„De-a lungul procesului, am cerut date de la furnizorii de servicii de ingrijire, administratorii, pacientii si familiile acestora, care sunt expusi in mod regulat la aceste sunete si am folosit aceste informatii pentru a ajuta la imbunatatirea experientei in general.”

Evolutia alarmei IntelliVue a implicat o investitie semnificativa in cercetare pentru a capta si implementa informatiile furnizorilor de ingrijire si pacientilor in medii cu sunete zgomotoase. Impreuna, Philips si grupul de creare sunet SenSound au lucrat pentru a atenua si scurta tonurile de alarma si pentru a ajusta intervalele intre sunete, pentru a semnala mai usor starea pacientului, sau pentru a solicita actiuni folosind un set de sunete de alarma mai linistitoare, dar sa fie de impact. Aceste modificari sunt concepute pentru a ajuta la imbunatatirea experientei pacientului si al personalului. Astfel, s-a dovedit ca noile sunete Philips de monitorizare a pacientului, reduc zgomotul de alarma cu pana la 66%.

Cu peste un milion de monitoare ce folosesc IntelliVue pentru pacienti, aceasta evolutie tehnologica inseamna ca exista posibilitatea de a imbunatati si schimba mediul sonor din unitatile de asistenta medicala din intreaga lume, ajutand la promovarea unui climat prietenos cu pacientii cat si cu personalul spitalului.