hit.ro  »  IT  »  Software  »  Oficial: Blackberry 10 va fi lansat pe 30 ianuarie 2013

Oficial: Blackberry 10 va fi lansat pe 30 ianuarie 2013

calendar_month 12 Nov 2012, 16:10
Research in Motion a transmis astazi un comunicat de presa oficial prin care anunta data de lansare a mult-asteptatului sau sistem de operare Blackberry 10.
Research in Motion pare sa-si fi pus in miscare toate mecanismele pentru a recastiga fanii pe care i-a pierdut in ultimii doi ani.
Producatorul a demarat o campanie pentru recompensarea developerilor care porteaza sau dezvolta aplicatii pe Blackberry 10, asa cum scriam ceva mai devreme, iar acum anunta ca OS-ul care ar trebuie sa reinventeze BB va fi lansat oficial in data de 30 ianuarie, 2013.

In comunicatul care comnfirma data lansarii cei de la RIM fac referire si la noutatile aduse de BB 10.
Dintre ele se remarca BlackBerry Flow si BlackBerry Hub, Blackberry Keyboard si Blackberry Balance:

  • Blackberry Flow este un nou tip de multitasking care permite utilizatorilor sa navigheze usor printre aplicatiile care ruleaza pe device.

  • BlackBerry Hub este fucntia care permite accesul simultan la toate notificarile, mesajele, feed-urile de stiri si evenimentele din calendarul device-ului.

  • BlackBerry Keyboard - este noul sopftware prin care cei de la RIM promit sa faca scrisul pe un device touchscreen la fel de usor ca pe o tastatura fizica.

  • BlackBerry Balance este o functie foarte importanta pe care Blackberry 10 o propune. Ea separa practic datele si aplicatiile personale ale utilizatorului de cele corporate, astfel incat smartphone-ul cu BB10 va oferi doua tiouri de utilizare fara sa compromita informatiile.


Deocamdata, RIM nu a anuntat si lansarea device-urilor care vor rula BalckBerry 10 si nici ce smartphone-uri din actuala generatie vor primi update-uri firmware (daca exista un astfel de plan). 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?