hit.ro  »  IT  »  Software  »  Noi clarificari de la Microsoft privind upgrade-ul gratuit la Windows 10 pentru userii cu copii piratate

Noi clarificari de la Microsoft privind upgrade-ul gratuit la Windows 10 pentru userii cu copii piratate

calendar_month 18 Mai 2015, 10:15
Problema Microsoft cu pirateria Windows este deja un subiect tocit de ani buni. Un anunt recent al reprezentantilor Microsoft, respectiv cel legat de posibilitatea ca posesorii de sisteme de operare piratate Windows 7, Windows 8 si Windows 8.1 sa faca upgrade gratuit la Windwos 10, i-a mirat pe multi si i-a determinat pe si mai multi sa spuna ca acest lucru nu va fi chiar atat de simplu. Si, intr-adevar, noile declaratii ale producatorului incep sa faca lumina in acest subiect.

In primul rand, trebuie spus ca actualizarea la Windows 10 se va face prin intermediul Windows Store si se pare ca masinile care vor trece de la o versiune-pirat de Windows 7, Windows 8 sau 8.1 la Windows 10, vor "beneficia" de un mare watermark pe desktop, care le va aminti permanent userilor ca ruleaza o versiune ilegala a sistemului de operare. Cu alte cuvinte, "update-ul gratuit" la Windows 10 de la o varianta piratata nu va insemna, practic, altceva decat ca promiteti Microsoft ca veti intra in legalitate.
Evident, pe langa watermak-ul de atentionare este foarte posibil ca producatorul sa apeleze si la alte metode, ceva mai convingatoare, pentru a determina utilizatorii de Windwos 10 fara licenta sa cumpere dreptul de a-l folosi legal, iar asta poate insemna de la pop-up-uri de avertizare care vor aparea pe ecran si pana la repornirea perioadica a PC-ului (nu au fost date inca detalii). In plus, este clar ca aceeasi categorie de utilizatori nu va beneficia de actualizarile ulterioare de securitate etc. oferite pentru Windows 10.
Oricum, acest nou anunt, facut vineri de catre seful Microsoft Windows, Terry Myerson, mai elimina din confuzia creata tot de o declaratie anterioara a sa, interpretata, incusiv de noi, ca un pas inedit din partea Microsoft de a permite utilizatorilor cu versiuni de Windows piratate de a face upgrade gratuit la Windows 10.
Cum ii va determina Microsoft pe "pirati" sa cumpere, pana la urma, o licenta de Windows 10? Se pare ca va veni cu o oferta de pret mai mic pentru sistemul de operare dar, daca ne intrebati pe noi, nu credem ca strategia companiei va da mai multe roade pentru reducerea fenomenului pirateriei decat a dat si pana acum. Cu alte cuvinte, "piratii" vor ramane pirati, indiferent cat de buna va fi oferta Microsoft.
Sursa: Windows Blog 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?