hit.ro  »  IT  »  Software  »  Mint Linux 12 "Lisa" - Linux pentru incepatori (download)

Mint Linux 12 "Lisa" - Linux pentru incepatori (download)

calendar_month 30 Nov 2011, 13:55
Linux Mint, probabil una dintre cele mai prietenoase distributii de Linux, a lansat versiunea 12 "Lisa" a sistemului de operare open Source, informeaza site-ul oficial al OS-ului. Noua versiune de Mint vine cu o serie de imbunatatiri semnificative fata de versiunea anterioara, in special pe partea grafica.

Linux Mint 12 "Lisa" vine la pachet cu una dintre cele mai evoluate interfete grafice Linux - Gnome 3.0 care este foarte atractiva si usor de folosit chiar si pentru cineva neinitiat in "tainele" Linux-ului.
De asemenea, Mint 12 vine si cu MGSE (Mint Gnome Shell Extensions), un desktop layer care permite dezactivarea sau activarea celor 3 variante ale interfetei grafice care este disponibila utilizatorilor, dar si personalizarea Gnome prin adaugarea unor elemente grafice individuale.
Sistemul de operare ofera si doua noi teme grafice - Mint-Z si Mint-Z-Dark si o multitudine de background-uri HD. Interesant este motorul de cautare Duck Duck Go, care ofera rezultate in fumctie de istoricul cautarilor pe un profil de utilizator.
Puteti descarca varianta pe 64biti a Mint Linux 12 de AICI, iar varianta pe 32 biti de AICI.