hit.ro  »  IT  »  Software  »  Microsoft va inchide Nokia Store si va redirectiona utilizatorii catre Opera Mobile Store

Microsoft va inchide Nokia Store si va redirectiona utilizatorii catre Opera Mobile Store

calendar_month 19 Nov 2014, 13:00
Microsoft va inchide definitiv Nokia Store, insa utilizatorii de feature-phones, terminale cu Symbian si cei care poseda Nokia X (Android) vor fi redirectionati catre Opera Mobile Store.
Microsoft va inchide Nokia Store de la jumatatea anului viitor si, dupa cum se stie, abandonarea brandului Nokia a demarat deja, odata cu lansarea recenta a Microsoft Lumia 535, primul smartphone prezentat dupa tranzactia dintre cele doua companii pe care nu mai apare brandul finlandez.
Totusi, posesorii de terminale Nokia din actuala generatie (inclusiv feature phones, telefoane cu Symbian si Nokia X) vor putea descarca aplicatii si jocuri in continuare prin intermediul Opera Mobile Store, care inlocuieste Nokia Store.

In acest moment, Opera Mobile Store cuprinde o oferta de peste 300.000 de aplicatii, iar utilizatorii de terminale Nokia non-WindowsPhone vor beneficia acces la magazinul Opera in urma extinderii unui parteneriat semnat deja intre Microsoft si compania care detine cunoscutul browser.
Parteneriatul dintre Microsoft si Opera dateaza inca din luna august, cand browserul Opera a fost ales ca navigator nativ pentru gama Asha de telefoane. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?