Microsoft se balbaie: Windows 10 va fi gratuit pentru testeri, dar in anumite conditii
1/16903
calendar_month 23 Iun 2015, 18:00
Saptamana trecuta, o informatie publicata pe blogul Windows facea rapid valuri - Windows 10 va fi gratuit pentru cei care ruleaza acum versiunea de test a noului sistem de operare, indiferent daca detin sau nu o licenta de Windows 7 sau Windows 8. Din pacate, anuntul facut de Microsoft era prea frumos ca sa fie adevarat si, prin urmare, compania a revenit cu o serie de clarificari, care mai domolesc din entuziasmul creat in jurul subiectului.
Tot din pacate, nu este prima data cand Microsoft omite informatii din anunturile oficiale legate de Windows 10, genereaza confuzie generala si ne forteaza sa revenim cu "erate".


Pe scurt, pe langa posesorii de licente Windows 7 si Windows 8, calificati din start pentru obtinerea gratuita a noului OS, vor putea beneficia de Windows 10 si utilizatorii care s-au inscris sau se vor inscrie, pana in 29 iulie, in programul Windows Insider. Insa aici intervine informatia relevanta care lipsea din anuntul Microsoft de saptamana trecuta, clarificat acum de catre Gabe Aul, seful Windows Insider, pe blogul companiei: oferta este valabila doar pentru cei care decid sa ramana testeri in cadrul programului si sa primeasca in continuare preview-uri ale build-urilor Windows 10! Asta inseamna ca masina pe care instalati Windows 10 prin programul Windows Insider va ramane una de test ce va primi permanent actualizari, pe care, teoretic, ar trebui sa le si verificati si sa trimiteti feedback-uri companiei in legatura cu posibilele imbunatatiri. Cu alte cuvinte, totul vine cu un pret, iar in acest caz vorbim despre bug-uri, bug-uri si iar bug-uri. In acelasi timp, pentru a putea folosi sistemul de operare in continuare, actualizarile automate trebuie sa fie activate pentru ca versiunile preview, dupa cum se stie, expira la un moment dat, iar asta va insemna si renuntarea la licenta preview!
In concluzie, daca nu aveti licente Windows 7 sau Windows 8 si doriti o versiune stabila de Windows 10, va trebui sa o cumparati.
Puteti citi anuntul oficial al companiei pe blogul Windows.