Microsoft: nu toata lumea va primi Windows 10 pe 29 iulie - data este doar orientativa
1/16913
calendar_month 06 Iul 2015, 12:10
Incepem sa credem ca Microsoft se joaca intr-un mod cat se poate de neinspirat cu nervii utilizatorilor. Cea mai recenta stire din Redmond nu face altceva decat sa infirme o declaratie recenta a reprezentantilor companiei. Vorbim despre data de lansare a noului sistem de operare, Windows 10, indicata initial pentru 29 iulie. Ei bine, se pare ca data anuntata de Microsoft este doar una orientativa, iar sistemul de operare va ajunge, din 29 iulie, la utilizatorii inscrisi in programul Windows Insider, dar nu la toti, pentru ca disponibilitatea OS-ului va fi treptata, chiar si pentru acestia.
Ceea ce este extrem de enervant e ca reprezentantii companiei au anuntat initial ca "din 29 iulie utilizatorii vor putea instala Windows 10 pe PC-uri prin programul de upgrade gratuit sau odata cu achizitionarea unui nou PC", informatia fiind incompleta, in cel mai bun caz.
Cel mai recent anunt postat pe blogul oficial Windows vine cu deja obisnuitele rectificari. Astfel, incepand cu 29 iulie, Windows 10 va deveni disponibil, in prima faza, pentru Insideri (vreo 5 milioane de testeri), iar ulterior va fi demarata notificarea utilizatorilor care si-au rezervat sistemul de operare in cadrul programului de upgrade gratuit. Cu alte cuvinte, nu va asteptati sa primiti noul sistem de operare chiar in 29 iulie, pentru ca s-ar putea sa fiti dezamagiti.

Este clar faptul ca Microsoft trebuia sa apeleze la o solutie pentru evitarea blocarii serverelor companiei, dar ar fi trebuit sa precizeze acest lucru de la bun inceput.
Cand vor primi Windows 10 userii care detin legal Windows 8 sau Windows 7 si care au facut o rezervare pentru noul OS? Greu de anticipat, pentru ca orizontul de asteptare s-ar putea intinde pe mai multe saptamani.
Sursa: Windows Blog

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?