hit.ro  »  IT  »  Software  »  Microsoft ne spune cate versiuni de Windows 10 vor fi disponibile la lansarea din vara

Microsoft ne spune cate versiuni de Windows 10 vor fi disponibile la lansarea din vara

calendar_month 14 Mai 2015, 00:01
Microsoft a dezvaluit versiunile de Windows 10 care vor fi disponibile odata cu lansarea oficiala a noului sistem de operare, confirmata si ea pe blogul oficial Windows pentru aceasta vara.

Astfel, potrivit sursei citate, Windows 10 va fi disponibil din vara in 190 de tari si in 111 limbi (inclusiv romana), asa cum va informam intr-un articol recent, si va fi oferit, ca si generatiile anterioare, in versiuni diferite, in functie de tipul de utilizator. Desigur, deocamdata nu avem si preturile noului sistem de operare, insa am aflat versiunile pe care compania le va oferi clientilor:

  • Windows 10 Home - pentru consumatorii casnici, cu functiile Desktop obisnuite si compatibilitate pentru PC/laptop si tablete 2 in 1. Windows 10 Home va integra Cortana si Microsoft Edge (noul browser), functia Continuum - pentru device-urile cu ecran sensibil la atingere, recunoastere a fetei si posibilitate de login prin scanarea irisului sau a amprentei userilor.

  • Windows 10 Mobile - titulatura nu mai are nevoie de prezentare, va fi versiunea dedicata telefoanelor mobile inteligente si tabletelor de mici dimensiuni (probabil ca Microsoft se refera, de fapt, la phablet-uri). Si in cazul Windows 10 Mobile userii vor beneficia de fucntia Continuum pentru telefoane.

  • Windows 10 Pro va fi versiunea desktop pentru PC-uri/laptopuri si tablete convertibile in notebook-uri, va oferi o serie de functii recomandate pentru business (small business) si este recomandat firmelor care utilizeaza CYOD (Choose Your Own Device). De asemenea, aceasta licenta Pro ofera si Windows Update for Business (reducere de costuri de management).

  • Windows 10 Enterprise va fi o versiune evoluata a celei Pro, dedicata companiilor medii si mari, iar clientii vor avea acces, pe langa Windows Update for Business, la Long Term Servicing Branch


Pe langa versiunile pe care le anticipam deja, prezentate succint mai sus, Microsoft va lansa inca doua versiuni ale sistemului sau de operare, Windows 10 Education, dezvoltat special si adresat institutiilor de invatamant, dar si Windows 10 Mobile Enterprise (destinat, desigur, companiilor care vor sa cumpere un anumit volum de licente pentru angajatii care au nevoie de mobilitatea oferita de smartphone-uri si phablet-uri.
Nu in ultimul rand compania americana va lansa si o versiune Windows 10 Mobile Enterprise pentru industrie si care se va regasi in ATM-uri, puncte de vanzari, anumite terminale handheld si roboti industriali, dar si Windows 10 IoT Core (Internet of Things).
Sursa: Windows blog 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?