Microsoft lucreaza deja un alt update major pentru Windows Phone. GDR1 - suport pentru smart case
5/5975
calendar_month 28 Iul 2014, 10:45
Update-ul la Windows Phone 8.1 este pe drum deja spre utilizatorii de Nokia Lumia si alte device-uri cu Windows Phone 8.0. Teoretic, majoritatea posesorilor de terminale compatibile ar trebui sa primeasca actualizarea in curand, insa Microsoft se pare ca se grabeste cu urmatorul update, Windows Phone 8.1 GDR1, care va aduce o serie de noutati extrem de imprtante pentru ecosistemul dezvoltat de gigantul din Redmond.
Desi momentan nu putem decat banui ca urmatorul update major va ajunge la useri initial odata cu lansarea urmatoarei generatii de terminale inteligente cu OS mobil Microsoft, Windows Phone Central anunta care vor fi schimbarile.

In primul rand, actualizarea GDR1 va aduce utilizatorilor posibilitatea de a creea foldere in ecranul de start si va oferi suport pentru accesorii inteligente, precum huse inteligente (similare celor propuse de LG pentru G3), iar asta inseamna inclusiv posibilitate de dezvoltare de aplicatii dedicate pentru utilzarea huselor inteligente.
In acelasi timp, se pare ca suportul pentru hardware in GDR1 a fost optimizat si el pentru device-uri cu display cu rezolutie de 1280 x 768p (7 inch).
Nu il ultimul rand, ar trebui spus si ca HTC ar putea lansa o versiune a flagship-ului sau ONE (M8), care va rula Windows Phone 8.1 (GDR1). Nu exista inca nicio confirmare in acest sens, dar stim deja ca taiwanezii intentioneaza sa reintre pe piata WP, dupa esecul comercial inregistrat cu HTC X8 si S8.
Surse: WPCentral, Engadget