hit.ro  »  IT  »  Software  »  Microsoft demareaza unificarea aplicatiilor Windows 8 si Windows Phone

Microsoft demareaza unificarea aplicatiilor Windows 8 si Windows Phone

calendar_month 11 Feb 2013, 12:00
Microsoft cauta dezvoltatori pentru integrarea aplicatiilor Windows 8 cu cele dedicate telefoanelor mobile. Nu auzim pentru prima data de acest lucru, dar ceea ce era doar o intentie a gigantului software a devenit, zilele trecute, o certitudine. Microsoft a dat deja un anunt pentru angajarea unor developeri care sa lucreze pentru unificarea aplicatiilor.
Urmatorul pas pentru Microsoft dupa dezvoltarea aplicatiilor pentru Windows Phone 8 este compatibilizarea acestora pentru rularea in sistemul de operare Windows 8, regasit pe laptopuri si tablete.

De fapt, Microsoft face acum ce a promis inainte de lansarea noilor versiuni de Windows: lucreaza la unificarea platformelor. Ca sa fim sinceri, ne asteptam ca Microsoft sa se miste mai repede pentru a implementa acest concept, dar probabil ca nici acum nu este prea tarziu.

Unificarea aplicatiilor va oferi avantaje pentru toata lumea. Developerii nu vor mai fi nevoiti sa codeze pentru doua platforme diferite, utilizatorii vor avea acces la un set de aplicatii compatibile desktop - mobile, iar Microsoft va beneficia in mod sigur de impulsionarea atat a vanzarilor de smartphone-uri cu WP8 cat si a vanzarilor sistemului de operare de generatie noua.
Sursa: GigaOm 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?