Microsoft ar putea cumpara CyanogenMod
6/6069
calendar_month 01 Sep 2014, 10:15
Dupa ce a anuntat ca actuala gama de smartphones cu sistem de operare Android, Nokia X, va fi trasa pe linie moarta, iar terminalele X vor rula Windows Phone, Microsoft pare sa isi indrepte din nou fata spre sistemul de operare propus de Google. De aceasta data, tinta Microsoft este CyanogenMod, cea mai apreciata versiune de Android. Vestea este, desigur, una extrem de proasta pentru fanii OS-ului mobil.
Intentia Microsoft este una cat se poate de oficiala. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, acelasi care anunta in urma cu foarte putin timp transformarea liniei de smartphones "X" in Lumia, a declarat recent ca urmareste evolutia sistemului de operare CyanogenMod pentru a vedea daca OS-ul Android ar putea deveni un potential partener sau, de ce nu, o potentiala tinta de achizitie.

Compania care se afla in spatele CyanogemMod a angajat recent fosti executivi Facebook si Electronic Arts si se afla, intr-adevar, in cautare de fonduri pentru dezvoltare.
The Information, citata de BGR, afirma ca inca nu se poate spune care ar putea fi scopul clar al unei eventuale achizitii CyanogenMod de catre Microsoft dar, practic, exista doua variante plauzibile care ar justifica interesul gigantului IT pentru o astfel de investitie. Prima se refera la posibilitatea ca Microsoft sa aiba in vedere o reintrare pe piata Android. Iar noi am plusa un pic aici si am spune ca reintrarea gigantului pe acest segment ar putea tinti acum, nu smartphones, ci tablete care ar rula o versiune modificata de CyanogenMod. Nu ne-ar mira sa se intample acest lucru avand in vedere ca Microsoft a esuat aproape total cu gama Surface. A doua varianta se refera la interesul pe care compania din Redmond l-ar putea avea, nu pentru sistemul de operare in sine, ci pentru echipa din spatele proiectului CyanogenMod.
Ramane sa vedem daca declaratia lui Satya Nadella se va materializa sau printr-o tranzactie.